Реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград ще бъде приключена предсрочно,

...
Реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград ще бъде приключена предсрочно,
Коментари Харесай

Ремонтът на пътя Пловдив - Асеновград ще бъде приключен предсрочно

Реконструкцията на пътя Пловдив – Асеновград ще бъде завършена предварително, това увери строителят на трасето инж. Юлиян Инджов на взаимна конференция с регионалния шеф Здравко Димитров и с ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов.

Проектирането и идните отчуждения за построяването на двете местни платна на реконструиращият се път и още две кръгови кръстовища на Крумово и за КЦМ и Куклен ще бъдат направени от общините Пловдив, Асеновград и Куклен.

За завършването на локалните платна ще бъдат отпуснати спомагателни средства от държавното управление. Проблем е отводняването на главното трасе и на локалите и то би трябвало да е осъществено в обединен план, сподели инж.Атанасов.

Той разясни, че сега това се проектира, с цел да може да се остойности и да се реши какъв брой в допълнение средства би трябвало да бъдат отпуснати.

Общо при реконструкцията и разширението на пътя Пловдив – Асеновград ще се създадат пет кръгови придвижвания, две платна и спешна лента във всяка посока, по средата еластична ограда и две местни платна.

Габаритът на скоростният път е 24,5 метра, като остарялото трасе ще се рехабилитира, фрезова и асфалтира с два пласта асфалт.

Същите проблеми ще съпътстват и реконструкцията на околовръстно шосе, защото и там не са планувани местни платна, сподели инж. Дончо Атанасов и разясни, че има Оценка на въздействието върху околната среда, който се апелира пред Върховен административен съд.

За него ще се търси финансиране, което по думите му може да бъде обезпечено от АПИ след въвеждането на ТОЛ системата, а за построяването на локалните пътища финансирането ще е взаимно с общините и подкрепено от страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР