Реклама на жена, която шофира и след това яде сладолед,

...
Реклама на жена, която шофира и след това яде сладолед,
Коментари Харесай

Реклама на жена, която шофира и яде сладолед, доведе до нови забрани в Иран

Реклама на жена, която кара и по-късно яде сладолед, разгневи управляващите в Иран и докара до строга възбрана за женските облици на екран.

Видеоклипът е на компанията за сладолед " Domino " и някои виждат в него просто една общоприета реклама, само че държавна организация в Иран разкритикува материала и го назова " закононарушение ". От институцията показват още, че той води до " поощряване на неморалността " в обществото, написа Радио " Свободна Европа ".

Министерството на културата и ислямската ориентацията на страната е уведомило рекламните организации, че според държавно стягане на така наречен закон за хиджаба и целомъдрието на дамите към този момент е неразрешено да се появяват в реклами. Иранските управляващи са завели и правосъдно дело против фирмите на " Domino ".

Според локалната полиция сходен вид реклами " опонират на публичното благовъзпитание ", " оскърбяват полезностите на дамите ", а също по този начин водят и до " агитация на порочност " в обществото.

The body responsible for “enjoining right and forbidding evil ” in the Islamic Republic of Iran has filed a lawsuit against the Iranian ice-cream manufacturer Domino over two controversial commercials, which it says are “against public decency ” and “insult women’s values. ”
— Iran International English (@IranIntl_En)
Женски облици няма да могат да бъдат показвани в иранските реклами според заповедта на иранския президент Ебрахим Раиси, издадена предишния месец. Тя доведеи до редица нови ограничавания за метода, по който дамите могат да се обличат.

Този ход идва в миг, когато управляващите все по-често подхващат ограничения против дами, за които се счита, че нарушават закона, задължаващ носенето на хиджаб на публични места. Така наречената полиция по морала, става все по-активна и употребява принуждение в използването на закона. В обществените мрежи се появяват видеоклипове, показващи по какъв начин чиновници задържат дами, качват ги в микробуси и ги водят.

След заповедта на Раиси на дамите, за които е преценено, че не съблюдават закона, е обявено, че няма да могат да влизат в държавни институции, банки и публичен превоз. В отговор на това деятелите започнаха акция в обществените мрежи с хаштага #No2hijab, с цел да призоват хората да бойкотират по-строгите ограничавания.

На 12 юли деятели за правата на дамите разгласиха видеоклипове, в които обществено смъкват забрадките си, по случай Националния ден на хиджаба и целомъдрието.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР