Река Янтра излезе от коритото си, няма залети къщи. Това

...
Река Янтра излезе от коритото си, няма залети къщи. Това
Коментари Харесай

Река Янтра излезе от коритото си, дворът на Св. 40 мъченици е наводнен

Река Янтра излезе от коритото си, няма залети къщи. Това оповестиха от Община Велико Търново, представени от радио " Фокус ".
В края на улица „ Крайбрежна ”, която се намира в Търново, водите излязоха от коритото. Няма данни за вреди, залети къщи и улици. В останалите обитаеми места в района водният стоеж спада. С към 90 см е спаднало равнището на река Белица в Дебелец и Килифарево през последния половин час. Река Янтра в село Пушево също се намалява с към 10 см.
Кметът Даниел Панов продължава да обхожда разнообразни местоположения във Велико Търново и общината. Служители на локалната администрация, полицията, пожарната и Гражданска отбрана са по сериозните места, в това число и шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Димитър Машов, шефът на Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” и комисар Красимир Кръстев, прецизират още от пресцентъра на общинската администрация.
По-късно стана ясно, че църквата-музей „ Св. 40 мъченици ” няма да приема гости през днешния ден. Причината е, че дворът на храма е наводнен от придошлите води на река Ятнра. Речните води в кв. „ Асенов ” са се повишили внезапно след проливния дъжд и приливните талази от балканските притоци на Янтра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР