Река Стряма наводни и част от магистрала Тракия, информират от

...
Река Стряма наводни и част от магистрала Тракия, информират от
Коментари Харесай

АМ Тракия е частично наводнена, движението е в едната лента

Река Стряма наводни и част от автомагистрала " Тракия ", осведомят от Агенцията " Пътна инфраструктура ".

При 134-я километър на скоростния път в посока София има усложнения при прекосяването. Движението краткотрайно е единствено в изпреварващата лента. Високите води на реката са наводнили спешната и част от дейната ленти.

От АПИ приканват водачите да се движат с нараснало внимание.

Материалните вреди след наводнението са огромни, чакам страната да помогне с каквото може, сподели пред публицисти в село Каравелово президентът Румен Радев, откакто посети наводнените обитаеми места в региона на Карлово.

Най-важно е да продължат огледи, с цел да се уверим, че няма хора в риск. Трябва да се мисли в вероятност за спешно спасителни-отряди, сподели президентът Радев. Според президентът такива структури би трябвало да има във всеки регионален град. Той уточни като образец отрядът в София, който от началото на бедственото състояние оказва помощ на популацията в района. Изключително квалифициран персонален състав и с помощта на тях тук нямаме жертви, сподели Радев.  По думите му армията работи прелестно, Пожарна сигурност - самоотвержено, само че това не е тяхната съществена активност.

Много е значимо да има засилена защита, тъй че да не се позволен обири от домовете, изоставени от хората, и това ще бъде обезпечено, сподели Радев. Той добави, че всички министри са в връзка и чака допустимо най-бързо, когато се опишат вредите, междуведомствената комисия да се събере и да направи всичко допустимо тези вреди да бъдат покрити.

Ще има изключително съвещание на Комисията по бедствия и повреди незабавно щом постъпят нужните документи, сподели служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. По думите му министърът на земеделието е разпоредил инспекция на сечта, която е осъществявана наоколо, с цел да се откри има ли отношение към бедствието. Ще се извършат цялостни инспекции, в това число и ремонта на моста сред селата Каравелово и Богдан, сподели Демерджиев.

Между село Богдан и Московец е подложен краткотраен мост и към този момент има връзка с най-пострадалото село по суша. В момента има компания, която предлага по-ефективно оборудване, уточни началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. 

Засегнати в друга степен от наводнението са 8 селища в община Карлово - Розино, Слатина, Столетово, Христо Даново, Богдан, Каравелово, Дъбене и Войнягово, разяснява кметът Емил Кабаиванов. Има над 200 наводнени къщи, които ще се разказват. В момента няма хора без храна, заслон или здравна помощ. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР