Режисьорът Уди Алън, отритнат от американската филмова индустрия, обеща с

...
Режисьорът Уди Алън, отритнат от американската филмова индустрия, обеща с
Коментари Харесай

Уди Алън представи 50-ия си филм на кинофестивала във Венеция

Режисьорът Уди Алън, отблъснат от американската кино промишленост, даде обещание с подигравка на кинофестивал във Венеция да се върне да снима в родния си град Ню Йорк, " в случай че някой е задоволително вманиачен, с цел да го финансира " , съобщи Франс прес.

" Когато бях млад, филмите, които ни впечатляваха най-вече, бяха европейски, френски, италиански, шведски. Всички искахме да вършим филми като европейците " , сподели режисьорът преди представянето на 50-ия му филм.

Лентата, озаглавена " Късмет " ( " Coup de Chance " ) - първата му, снимана на френски език, беше показана отвън конкурсната стратегия. 

Многократно награждаван занаятчия на хумора и обществената ирония, Алън към този момент съвсем не снима в Съединени американски щати, където филмовата промишленост му обърна тил след обвиняванията в полово посягане, повдигнати от Дилън Фароу, която той осинови като дете дружно с някогашната си брачна половинка Миа Фароу. 

За разлика от Роман Полански, чийто финален филм също беше показан във Венеция в негово неявяване и който към този момент 40 години се укрива от американското правораздаване след присъда за незаконни полови връзки с малолетна, против Уди Алън в никакъв случай не е водено следствие за полово посягане, нито са повдигани обвинявания. Въпреки че постоянно ги е отричал, за някои хора той се трансформира в един от знаците на половото принуждение.

Anti-rape culture protesters march outside the premiere of Woody Allen’s “Coup de Chance ” at
— The Hollywood Reporter (@THR)
Поради тази причина идването му във Венеция за представянето на кино лентата се пояснява като самобитно възмездие. На конференция 87-годишният Алън изясни, че при основаването на " Късмет " се е чувствал като " същински европейски режисьор ", следвайки стъпките на своите модели за подражателство - Трюфо, Годар и Фелини.

Запитан какво мисли по въпроса да снима още веднъж в Ню Йорк, където се развива действието на множеството му филми, Уди Алън отговори иронично, че има доста положителни хрумвания и може да ги осъществя, в случай че хората " излязат от сенките и се откри някой задоволително вманиачен, с цел да го финансира ". 

В духа на кино лентата му " Мач Пойнт ", " Късмет " е комедия за любовта и случайността, чието деяние се развива в красивите квартали на Париж. Лентата, която множеството рецензии разказват като най-хубавата на Алън от десетилетие, излиза на екран във Франция на 27 септември.

" Късмет " не е първият филм на Уди Алън, чието деяние се развива в столицата на Франция, където той към този момент е снимал " Полунощ в Париж " с френски и англосаксонски актьорски състав. Филмът обаче е първият, който е сниман напълно на френски език и с френски артисти, измежду които Лу дьо Лаж, Мелвил Пупо, Нилс Шнайдер и Валери Льомерсие. 

Пред репортерите Уди Алън сподели още, че е имал " доста, доста късметлийски живот ", без да загатва свадите, които го преследват през последните години, отбелязва Ройтерс.

В настрана изявление за " Варайъти " Уди Алън показа, че поддържа придвижването #Аз също, което насочи вниманието към половите похищения в развлекателната промишленост. Според Алън обаче то може да наподобява и " неуместно, когато стане прекомерно извънредно ".

The Venice Film Festival was denounced by some critics for giving director Woody Allen a prestigious slot for his new movie ‘Coup de Chance,’ and a small group of protesters demonstrated as he arrived on the red carpet ahead of the premiere
— Reuters (@Reuters)
Организаторите на кинофестивала във Венеция отнесоха рецензии поради това, че са дали поле за изява на Уди Алън. Въпреки всичко обаче режисьорът остава любим на европейските фестивали и получи бурни аплодисменти във Венеция на премиерата на " Късмет " и съпътстващата я конференция.

Сред любимците на интернационалната рецензия е фентъзи филмът " Клети създания " на режисьора Йоргос Лантимос с присъединяване на Ема Стоун. Сред открояващите се продукции на 80-ата венецианска Мостра са също " Ферари " на Майкъл Ман с Адам Драйвър в основната роля и " Звярът " на Бертран Бонело с Леа Сейду. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР