Режисьорът Георги Дюлгеров ще представи втората част на книгата “Биография

...
Режисьорът Георги Дюлгеров ще представи втората част на книгата “Биография
Коментари Харесай

Георги Дюлгеров представя в Бургас новата си книга

Режисьорът Георги Дюлгеров ще показа втората част на книгата “Биография на моите филми ” в Бургас на 4 април.Премиерата ще се състои в книжарница “Хеликон ” на ул. “Александровска ” 51 от от 18.00 часа.Изданиетоще бъде представеноот Панайот Денев.

Книгатаобхваща интервала от 1990 година до момента. Авторът още веднъж увлекателно споделя за възникването на концепциите, снимането и реализацията на множеството от филмите си, основани през годините. Дюлгеров споделя забавни моменти от работата си преди и по време на фотосите на " Черната лястовица ”, “Лейди Зи ”, “Козелът ”, “Буферна зона ” и ни среща с екипите на филмите от близко.

Както в първата част на книгата, и тук, текстът е допълнен с видеооткъси от филмите, които читателят може да гледа чрез QR кодове. Книгата стартира с цветни плакати на всички филми, разказани в първата част и приключва с подробна филмография с екипи и награди, и показалец на имената, упоменати в книгата.

" Филмите на Георги Дюлгеров ни откриват истини за самите нас посредством орисите на други хора, за народопсихологията, за сломените души, за въздигането и провалите, за копнежите, фантазиите, болката и пропилените усеща, за времето, обществено и персонално - и още доста други неща. Дюлгеров стартира писмената си епопея поради внуците, на които я посвещава. Но не е единствено това. Освен Режисьор, той постоянно е бил и Учител, и в този момент още веднъж ни сервира самобитни " уроци по кино "... Предизвикателството на тази книга е да открием другите вероятни лица на Дюлгеров - възпитаник, повествовател и историк. Знам, че тръгването към тази книга е поради любовта към незабравимите филми на Дюлгеров. Но след прочитането ѝ не филмите, а хората и историите с тях ще останат в съзнанието - една пъстра и богата картина на задкулисието на българското кино. "
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР