Режисьор Гийермо дел Торо и прочутият писател Даниел Краус обединяват

...
Режисьор Гийермо дел Торо и прочутият писател Даниел Краус обединяват
Коментари Харесай

Формата на водата излезе и на книга

Режисьор Гийермо дел Торо и фамозният публицист Даниел Краус сплотяват забележителните си гении, с цел да опишат една вълнуваща и сърцераздирателна любовна история.
Романът " Формата на водата ", чиято екранизация завоюва две награди " Златен глобус " и " Оскар " за Най-добър филм, излезе на българския хартиен пазар.
Балтимор, 1962 година Елайза Еспозито – нямо сираче, подхвърлено на брега на реката – работи от години като чистачка нощна промяна в авиокосмическия проучвателен център " Окам ". В другояче сивото й всекидневие внасят цвят единствено добросърдечната й колежка Зелда и благият комшия Джайлс.
Една съдбовна нощ Елайза вижда нещо, което не е предопределено за нейните очи – най-ценната благосъстоятелност на " Окам " ; човек-амфибия, уловен в Амазонка, с цел да бъде изследван и употребен за задачите на Студената война. Съществото е страховито, само че и удивително рационално – способно е да комуникира и да схваща човешките страсти. Нямата Елайза е запленена от него и стартира да го учи на езика на знаците. Постепенно ползата й прераства в обич, а амфибията осмисля живота й.
Но щастието й е застрашено. Ричард Стрикланд – боецът, заловил създанието – държи пленникът да бъде подложен на дисекция, преди руснаците да се доберат до неговите секрети. И Елайза е принудена да рискува всичко, с цел да избави своя обичан...
Формата на водата е и формата на любовта, твърди Гийермо дел Торо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР