Режимът на извънредно положение в Турция, въведен след неуспешния опит

...
Режимът на извънредно положение в Турция, въведен след неуспешния опит
Коментари Харесай

Край на извънредното положение в Турция

Режимът на изключително състояние в Турция, въведен след несполучливия опит за прелом против президента Реджеп Ердоган, осъществен на 20 юли 2016 година, беше преустановен нощес.

Извънредното състояние в страната бе продължавано от турските управляващи седем пъти с презумпцията за терористична опасност.

Хронология на военния прелом в Турция по часове

Кой стои отпред на опита за прелом - Гюлен или самият Ердоган

Пълна победа на Ердоган в Турция, Борисов го поздрави

Това даваше законови учредения за ограничавания за провеждането на митинги и всеобщи мероприятия, както и по-широки пълномощия на изпълнителната власт, в това число полицията.

За това време държавното управление издаде повече от 35 постановления, притежаващи силата на закон, с които бяха уволнени от служба повече от 130 000 души - служители на реда, юристи, учени, преподаватели и чиновници на реда.

Повечето под претекст за вероятно присъединяване в така наречен Фетхуалистката терористична организация (ФЕТО), която Анкара упреква за организирането на опита за прелом.

Единствената смяна на обстановката в Турция след последното удължение на изключителното състояние е, че Ердоган и неговата Партия на справедливостта и развиването завоюваха цялостна победа на общите избори, извършени на 24 юни.

Според „ Хюриет”, в този момент ПСР ще внесе в Народното събрание нов закон за битка с тероризма, който ще дава на управляващите същите благоприятни условия, които са имали по време на изключителното състояние.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР