Рехабилитаторка дарява своя труд, за да сбъдне мечтата на свой

...
Рехабилитаторка дарява своя труд, за да сбъдне мечтата на свой
Коментари Харесай

Има добро! Рехабилитаторка дарява труда си, за да може Иво отново да се движи


Рехабилитаторка подарява своя труд, с цел да сбъдне фантазията на собствен пациент да върви още веднъж. Вече два месеца, всеки ден Калина Калева посещава Иво Илиев в дома, в който се грижат за него, оповестява bTV. 28-годишният мъж изкарвал прехраната си по градежите – до април тази година, когато акцидент прекатурва живота му. Полита от скеле на 10 м височина. Следва месец в кома. Когато се разсънва, всичко към този момент е друго. Изписан е от „ Пирогов ” през ноември.

Казват му, че няма да може да се движи от раменете надолу. Брат му Андрей намира място, на което да се грижат непрекъснато за него, до момента в който самият той работи, с цел да изкарва пари. Но го уволняват и двамата изпадат в невъзможност. Жест прави собственичката на дома за възрастни хора Маргарита Павлова, където Иво е настанен. Тя споделя, че Иво ще остане там, до момента в който не се откри друго решение за него. „ Рехабилитацията е най-важното нещо, от което се нуждае Иво сега.

Ако не се организира, неговите мускули ще хипотрофират, ставите биха могли да „ замръзнат ”, нагледно казано, и просто няма да може да се възвърне ”, изяснява Калина. Благодарение на напъните ѝ единствено за два месеца Иво към този момент отчасти е възстановил придвижванията на ръцете си. Нужен е обаче специфичен апарат – електростимулатор, с цел да продължат работа. Такъв уред коства 150 лева, които Иво няма. И до момента в който другите мечтаят за дарове и пътешествия, на прага на новата година той има единствено една фантазия – да върви още веднъж.
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР