Регулаторни проблеми, повдигнати по целия свят, може да забавят пускането

...
Регулаторни проблеми, повдигнати по целия свят, може да забавят пускането
Коментари Харесай

Регулаторни проблеми може да забавят пускането на криптовалутата на Facebook

Регулаторни проблеми, повдигнати по целия свят, може да забавят стартирането на криптовалутата на Фейсбук - Libra, написа Reuters.

Социалната мрежа разгласи проектите си за стартирането на цифровата валута преди три месеца. Очаква се криптовалутата да бъде пусната през 2020 година в партньорство с други членове на Libra Association - асоциация, основана от американския софтуерен колос за ръководството на плана, в която към този момент вземат участие Vodafone, PayPal, Mastercard и Visa.

Въпреки поръчката на Фейсбук, в международен проект стартирането на криптовалута среща регулаторен и политически песимизъм. Франция и Германия към този момент обявиха, че ще блокират плана Libra в Европа.
 Франция се зарече да не допусне Libra в Европа
Франция се зарече да не допусне Libra в Европа

Дигиталната валута на Фейсбук е последователен риск

Управляващият шеф на Libra Association Бертран Перес разяснява, че полемиките с европейските регулатори за облекчаването на изискванията не престават.

По думите му отсрочване на стартирането на цифровата валута с едно или две тримесечия няма да бъде проблем. " Важното е да се съобразяваме с регулаторите и би трябвало да се уверим, че те са на наша страна и са изцяло съгласни с нашите решения ", изяснява още той, като добави, че Libra е била подготвена да дава отговор на голям брой въпроси от регулаторите както от двете страни на Атлантическия океан, по този начин и от други краища на света.

От Libra към този момент оповестиха, че Фейсбук се уголемява в областта на цифровата търговия, като това ще бъде под контрола на асоциацията и подкрепено с запас от активи в действителния свят, в това число банкови депозити и краткосрочни държавни скъпи бумаги. Така ще се насърчи доверието и ще се стабилизира съмнението на цените, което прави криптовалутите непрактични за търговия и заплащания, допълват от структурата.

Миналата седмица изпълнителният шеф Дейвид Маркъс, който управлява плана за Фейсбук, уточни, че софтуерният колос към момента има за цел да пусне цифровата валута през 2020 година. Идеята е до тогава да бъдат изпълнени всички произхождащи от регулаторните среди въпроси.
 Фейсбук: централните банки няма за какво да се опасяват от Libra
Фейсбук: централните банки няма за какво да се опасяват от Libra

Според ръководителя на плана новата криптовалута ще бъде допълнение към съществуващите фиатни пари, което ще подкрепи разплащанията сред страните, а няма да е съперник на държавните управления и на паричната им политика
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР