Регулаторът на лекарствата в Европейския съюз разреши на страните членки

...
Регулаторът на лекарствата в Европейския съюз разреши на страните членки
Коментари Харесай

ЕМА разреши новото хапче на “Пфайзер срещу COVID-19 за спешна употреба

Регулаторът на медикаментите в Европейския съюз позволи на страните членки да употребяват новото COVID-19 на американската фармацевтична компания " Пфайзер " преди формалното му утвърждение като незабавна мярка за ограничение на нова вълна на заболяването, съобщи Франс прес.

Американският фармацевтичен колос разгласи тази седмица, че - нов тип лечебно средство, което би трябвало да издържи на новия вид Омикрон, намалявало хоспитализациите и смъртните случаи при хора в риск с съвсем 90%.
свързани новини9047на 26.04.2021
" Лекарството, което към момента не е позволено в Европейски Съюз, може да се употребява за лекуване на възрастни с COVID-19, които не се нуждаят от спомагателен О2 и които са изложени на нараснал риск от напредване до тежко заболяване ", уточни Европейската организация по медикаментите (EMA) в изказване.

" EMA издаде този съвет, с цел да поддържа националните органи, които могат да вземат решение за възможна преждевременна приложимост на лекарството, да вземем за пример в условия за незабавна приложимост, в светлината на възходящия ритъм на заразяване и смъртни случаи поради COVID-19 в целия Европейски Съюз ", допълниха от организацията, представени от БГНЕС.

Терапевтичното средство, наречено Paxlovid, е композиция от нова молекула, PF-07321332, и HIV антивирусен ритонавир, които се одобряват като обособени таблетки.

" Paxlovid би трябвало да се ползва допустимо най-скоро след диагностициране на COVID-19 и в границите на пет дни от началото на признаците ", акцентира EMA, като добави, че хапчетата би трябвало да се одобряват в продължение на още пет дни.

Най-честите нежелани реакции са нарушаване на чувството за усет, диария и повръщане. Лекарството не би трябвало да се употребява от бременни дами, а кърменето би трябвало да бъде прекратено, до момента в който то се приема.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР