Регулаторът даде заявка, че увеличаването на цената на газа ще

...
Регулаторът даде заявка, че увеличаването на цената на газа ще
Коментари Харесай

Мартин Владимиров: Следващите месеци са решаващи - искаме ли да сме изцяло зависими от Кремъл, или ще купуваме газ от други страни

" Регулаторът даде поръчка, че увеличението на цената на газа ще е по-ниско, в сравнение с прогнозите на " Булгаргаз ". Но дано да не се заблуждаваме, ще е над 40%. Изкуствено бяха арестувани стойностите през март. В момента се предлага изкуствено скок на газа, тъй като завършва отоплителния сезон. Най- доста ще пострада промишлеността, торовите фабрики и производителите на стъкла, да вземем за пример. За тях няма съответни обезщетения. Следващите месеци ще са решаващи за България - дали ще можем да внасяме азерски газ. Ако до първи юли се осъществя интерконектора с Гърция, ще можем да внасяме на 100% азерски газ, само че държавното управление не си е свършило към момента работата ". Това съобщи енергийният специалист Мартин Владимиров пред Българска национална телевизия.

" Ние нямаме действителни сделки с Гърция и от Румъния. За Европа е исторически и повратен миг с войната в Украйна, тъй като е подвластна от Русия. Време е и България да вземе изрично решение - дали да е подвластна от Москва. Можем да употребяваме алжирски, катарски, азерски газ. Няма да е елементарно, само че ще позволим ли да сме подвластни единствено от Русия? Макроикономическата обстановка е добра, само че би трябвало да се откажем от великански безсмислени планове ", сподели още Владимиров, който акцентира, че ВЕЦ-овете ще са доста по-евтини, в сравнение с пазаруването на акумулатори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР