Регламентират се изискванията за употребата и визуализацията на електронни знаци

...
Регламентират се изискванията за употребата и визуализацията на електронни знаци
Коментари Харесай

Въвеждат нови пътни знаци: Какво трябва да знаят шофьорите

Регламентират се условията за използването и визуализацията на електронни знаци с изменящи се известия по пътищата в страната. Те ще са 5 вида, според от позволената оптималната скорост на пътя, в чийто обсег се слагат – автомагистрали и скоростни пътища, първокласни и второкласни пътища отвън обитаеми места или на пътища от първостепенната улична мрежа в обитаеми места. Въвеждат се и условия към експлоатационните индикатори за видимост на пътните знаци с изменящи се известия. За измененията оповестиха на формалната интернет страница на Министерство на районното развиване и благоустройството.

По този метод се унифицират знаците в страните от Европейски Съюз.

С наредбата се вкарват 6 нови пътни знака, които ще указват и контролират придвижването по пътищата. Новите пътни знаци са от разнообразни групи.

В група " Г "   се вкарват знак Г14б „ Край на наложителен път единствено за велосипедисти “, Г15б „ Край на наложителен път единствено за пешеходци “ и Г16б „ Край на наложителен път единствено за пешеходци и велосипедисти с указано място на придвижване “. С тях ще се отбелязва краят на деяние на пътните знаци Г14а „ Задължителен път единствено за велосипедисти “, Г15а „ Задължителен път единствено за пешеходци “ и Г16а „ Задължителен път единствено за пешеходци и велосипедисти с указано място на придвижване “. 

В  група " Д "  се вкарва нов знак Д28 „ Паркирай и пътувай “, който ще се употребява за сигнализиране на местата, в които може да се паркира и са премине към превоз от постоянните линии за публичен транспорт на пасажери. Нова визуализация ще има пътен знак Д14.

В група " Ж " се вкарват знаци в помощ на велосипедистите - Ж25.1 „ Номер на велосипеден маршрут по интернационалната подредба “ и Ж25.2 „ Номер на велосипеден маршрут по националната подредба “. Те ще се слагат за обозначаване на номера на велосипедни направления, включени в туристически и велосипедни карти за разпространение на велосипедния и различния туризъм.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР