Регламента за опаковките и отпадъците от опаковки (PPWR) гласуван от

...
Регламента за опаковките и отпадъците от опаковки (PPWR) гласуван от
Коментари Харесай

Браншова асоциация недоволна от решението на ЕП за пластмасовите опаковки

Регламента за опаковките и отпадъците от опаковки (PPWR) гласуван от Европейският парламент (ЕП) дискриминира пластмасовите опаковки . Това се споделя в позиция на Браншова Асоциация " Полимери ".

Пластамсопреработвателните компании в България и Европа са разочаровани от голословните ограничения, ориентирани особено против пластмасите, които се основават най-вече на прочувствени претекстове.

Като образци се дават специфичните цели за понижаване на избрани пластмасови опаковки, изключения за композитни опаковки от квотите за потребление на рециклирани материали и възбраната на стреч фолио за еднократна приложимост и други
 Европейска комисия предлага ограничения в помощ на
Европейска комисия предлага ограничения в помощ на " зеления преход "

Очаква се потреблението на електрическа енергия в Европейски Съюз да нарасне с към 60% до 2030 година

Припомняме, че предходната седмица Екологичен потенциал одобри преговорната си позиция по отношение на Регламента за опаковките и отпадъците от опаковки (PPWR), препоръчан предходната година от Европейската комисия (ЕК). 

Поставените амбициозни цели за вложение на рециклирано наличие мъчно ще бъдат осъществени през идващите години, така като  висококачествени рециклирани първични материали потвърдено липсват през днешния ден. Линейните системи за ръководство на отпадъците в доста държави-членки с към момента открити депа и субсидирано изгаряне от години блокират нужните спомагателни вложения във висококачествена инфраструктура и високотехнологични системи за събиране, подбиране и преработване.
 Екологичен потенциал ни предизвиква да си поправяме уредите, а не да си купуваме нови
Екологичен потенциал ни предизвиква да си поправяме уредите, а не да си купуваме нови

С цел понижаване на въздействието на всеобщото ползване върху околната среда

Липсата на рационална поддръжка за промишлеността за преправка и преработване на пластмаси е пропусната опция. Трябва да се обърне внимание на тематики, като нарастване на питателните боклуци, като непосредствено следствие, защото не са преценени добре квотите за повторна приложимост на опаковки и други, смятат от " Полимери ".

Те са уверени, че гласуваните промени няма да доведат до мечтаните екологични цели.  Не е прегледано по какъв начин да се реализиран и това ще сътвори спомагателни усложнения пред осъществяването на задачите през идващите години. Предложените цели са учредени единствено на догатки.

Практически решения като системи, основани на заеми и ясни изключения, би трябвало да бъдат включени в окончателната версия на Регламента, с цел да се разреши на промишлеността дейно да поддържа пазара на висококачествени рециклирани материали, което да докара до натурален растеж в наличните количества.

Приветстват се позитивните промени - по-специално изключването на рискови товари от обсега на регламента , другите изключения при отговорностите за повторна приложимост и опцията за доказване на високи равнища на рециклируемост за формати на опаковки според приложение V.
 Европейски Съюз понижава износа на боклуци до трети страни, които не могат да го преработят
Европейски Съюз понижава износа на боклуци до трети страни, които не могат да го преработят

Според Екологичен потенциал износът на безвредни боклуци и смеси от такива ще бъде позволен единствено за страни отвън Организацията за икономическо сътрудничество и раз, които са съгласни и дават отговор на критериите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg