Регистрираните безработни лица в Дирекция „Бюро по труда“ в Община

...
Регистрираните безработни лица в Дирекция „Бюро по труда“ в Община
Коментари Харесай

Близо 50 % от новорегистрираните безработни в Банско са от хотелите и ресторантите

Регистрираните безработни лица в Дирекция „ Бюро по труда “ в Община Банско към месец юни са 388 незаети лица, което е с 149 по-малко в съпоставяне със същия интервал през 2021г.. Безработицата в област Благоевград доближава 7, 2 %, като в Община Банско този индикатор е на по-ниско ниво – 5, 78%.

Брой на регистрирани безработни лица в община банско Броят на новорегистрирани безработни лица през месец юни е 69, като 46. 4 % - са експерти от секторите ресторантьорство, хотелиерство, търговия и услуги. Нива на безработицата Чрез Дирекция „ Бюро по труда “ – филиал Банско през месец май са постъпили на работа 87 души.

От тях на първичния пазар на труда – 38 лица. Започналите работа по стратегии и ограничения по Закона за поощряване на заетостта и планове на Оперативна програма “Развитие на човешките запаси “ през м. юни. 2022г. са:

По Оперативна програма „ Развитие на човешките запаси “ план „ Заетост за теб “ – 8 лица; стратегии и насърчителни ограничения по Закона за поощряване на заетостта – 41 лица. Броят на оповестените свободни работни места през м. юни 2022г. са 100 бр., от тях заети са 47. Динамиката на безработица в Община Банско бележи позитивни трендове спрямо миналата година. Броят на новорегистрираните безработни лица понижава, по отношение на същия интервал за 2021г..

П. Попова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР