Регистрацията на моторно превозно средство ще се прекратява служебно, ако

...
Регистрацията на моторно превозно средство ще се прекратява служебно, ако
Коментари Харесай

Официално: Прекратяват регистрацията на колите при засечена неизправност

Регистрацията на моторно транспортно средство ще се приключва служебно, в случай че при годишния механически обзор се открият рискови неизправности. Това взеха решение депутатите, като одобриха на второ четене промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, съобщи Actualno.com.

При сполучливо прекосяване на още един механически обзор регистрацията на транспортното средство ще се възвръща също служебно. Според ръководещите със закона ще се ускори контролът върху транспортните средства, те ще са механически изправни, а крайният резултат ще бъде понижаване на произшествията.

През периодически механически обзор към този момент ще минават и мотопедите, двуколесните и триколесни транспортни средства с атракционна цел и високоскоростните трактори, взеха решение още депутатите.

Предвижда се да бъде основан специфичен орган по контрол, а обменът на информация сред Министерство на вътрешните работи и Изпълнителната организация " Автомобилна администрация " за записаните транспортни средства и за техническите прегледи да се прави по електронен път. В закона се планува и санкция за манипулиране на километражи.

С измененията от идната година се регламентира и тестовото внедряване на системата eCall. Това е незабавно повикване към тел. 112, направено от транспортно средство при злополука.

Системата подава незабавен сигнал при задействане на въздушните възглавници на автомобила и подава автоматизиран сигнал за точното време и място на злополуката. Системата може да бъде задействана и ръчно, като сигналът се придвижва посредством мобилните мрежи и може да реализира звукова връзка сред пасажерите в транспортното средство и най-близкия център за приемане на незабавни повиквания.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР