Регистрацията на кандидатски листи в общинските избирателни комисии (ОИК) за

...
Регистрацията на кандидатски листи в общинските избирателни комисии (ОИК) за
Коментари Харесай

Приключва срокът за регистрация на кандидатски листи в ОИК

Регистрацията на кандидатски листи в общинските изборни комисии (ОИК) за локалните избори на 29 октомври завършва през днешния ден, според хронограмата на ЦИК. 

Кандидати могат да издигат партии, обединения и инициативни комитети, регистрирани за съответния тип избор, според Изборния кодекс (ИК). Кандидатите, издигнати от партиите, обединенията и инициативните комитети, се подреждат в кандидатски листи.

Кандидатът за кмет на София на ГЕРБ-СДС е журналистът Антон Хекимян. За кмет на София от ПП-ДБ, дружно със " Спаси София ", издигнаха бизнесмена Васил Терзиев. От Българска социалистическа партия и " Левицата! " заложиха на синдикалиста Ваня Григорова. За столичен кмет бе номиниран и Вили Лилков, с поддръжката на " Синя коалиция ". От „ Възраждане “ предложиха депутата Деян Николов. " ИТН " издигна Ивайло Вълчев.  

Красимир Стойчев е претендентът за кмет на София от „ Партия на Зелените " и гражданска платформа " Власт в хората ", както и лидер на листата им за общински съветници за изборите на 29 октомври. 

До през днешния ден партия или коалиция може да изиска изтриване на регистрацията ѝ за присъединяване в изборите пред ЦИК, а локалните обединения в ОИК, според хронограмата на ЦИК. 

На 27 септември ще бъде изтеглен жребият за следващите номера на партиите и обединенията в бюлетината. Номерата на локалните обединения и самостоятелни претенденти следват номерата на партиите и обединенията, според поредността на регистриране на заявките в регистъра на общинските изборни комисии (ОИК). 

Предизборната акция за локалния избор ще стартира на 29 септември и ще завърши на 27 октомври. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР