Регионалното министрество е пуснало за повторно обществено обсъждане промените, с

...
Регионалното министрество е пуснало за повторно обществено обсъждане промените, с
Коментари Харесай

Стават възможни детските градини в блокове и други сгради

Регионалното министрество е пуснало за наново публично разискване измененията, с които ще се разреши основаването на детски градини в жилищни блокове и съществуващи други здания. В новия план са отразени някои от забележки на заинтригувани страни.

Предвижда се в случай че детската градина е в жилищна или административна постройка, да има обособен вход за забавачката и пожарната сигурност да е подсилена. Ще се разрешава на заведението да употребява и полуподземни и подземни пространства за обслужващи пространства.

Проектантите на този вид детски градини ще би трябвало да обезпечат защитни (безопасни) зони с опция за поетажно пренасяне на хора при пожар или повреда.

Очакванията на районното министерство са по този начин да се понижи дефицитът тук-там в детските ясли и градини и гъвкаво да могат да се пронират и проектират постройките.

Според настоящите в този момент условия детските заведения могат да се построяват единствено като независими здания в обособени за задачата поземлени парцели. В същото време все още съществуват огромен брой така наречен филиали, ситуирани в елементи от здания, в които се прави пълноценно развъждане и образование на деца. Затова се предлага да отпадне това условие за детските заведения, без значение от собствеността им, аргументират се от ведомството.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР