Регионалният вътрешен министър на Хамбург Анди Гроте написа: Благодарение на

...
Регионалният вътрешен министър на Хамбург Анди Гроте написа: Благодарение на
Коментари Харесай

След 18 часа: Край на заложническа криза в Хамбург

Регионалният вътрешен министър на Хамбург Анди Гроте написа: " Благодарение на високопрофесионалния и деликатен метод на хамбургската полиция вземането на заложници беше прекъснато без потърпевши. " Той благодари на служителите на реда и поздрави: " Силно показване! ".

 

В събота към 19:20 ч. локално време, Салман Е. влезнал в жилището на някогашната си брачна половинка 38-годишната Севда Е. Според информация на немския вестник `Билд ", той употребявал като предлог да получи достъп публикация, която някогашната му жена разгласила в интернет. Използвал подправен имейл адрес и посредством него си уговорил среща, по време на която отвлякъл щерка си.

 

Минути по-късно я качил в автомобила си и потеглил към интернационалното летище в Хамбург, където е бил видян от полицията. 35-годишният мъж счупил преграда и паркирал колата си на пистата до самолета на турските авиолинии, като авансово от нея бил премахнал регистрационните номера.

 

Похитителят изискал да лети до Турция с щерка си и запалил няколко дребни пожара, откакто изхвърлил от колата горящи бутилки, вид коктейл " Молотов ", заяви представител на полицията. Нападателят стрелял и няколко пъти във въздуха.

 

" Трябва да допускаме, че той има огнестрелни оръжия и евентуално взривни устройства от незнаен вид. Нашият приоритет е сигурността на детето. Според това, което знаем досега, детето е в положително физическо положение ", заяви полицията в Хамбург в обществената мрежа Х. 

 

Летището беше затворено в събота вечер, а повече от 3200 пасажери бяха евакуирани. Все още не се знае по кое време полетите ще бъдат обновени.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР