Регионалният пандемичен щаб за борба с грип и остри респираторни

...
Регионалният пандемичен щаб за борба с грип и остри респираторни
Коментари Харесай

Щабът в Бургас реши: Учениците излизат в грипна ваканция

Регионалният пандемичен щаб за битка с грип и остри респираторни болести организира значимо съвещание през днешния ден в постройката на Областната администрация в Бургас. Директорът на Регионалната здравна ревизия доктор Георги Паздеров, началникът на Регионалното ръководство по образованието Петя Петрова, шефове на учебни заведения и детски градини, кметове, отраслови заместници проучиха данните на заболеваемостта в морския град. 

Целта на срещата беше да се обсъдят актуалните ограничения и дейности в отговор на растящия брой случаи на грип и други остри респираторни болести в района.

Директорът на РЗИ-Бургас доктор Георги Паздеров предложи на щаба преди срещата оповестяване на грипна почивка от 1 до 6 февруари , защото заболеваемостта измежду учениците се е нараснала, а Грип А господства. По думите му най-често боледуват децата сред 5 и 14 години .

„ Настоявам да бъде взето решение учениците да бъдат пуснати във почивка. Миналата седмица данните бяха 236-238, сега са 244 случая в понеделник и 241 във вторник. Заболеваемостта се е нараснала “, акцентира доктор Паздеров.

В 15:30 часа стана ясно и решението на щаба – учениците в Бургас излизат в грипна почивка от 1 до 6 февруари . Регионалният пандемичен щаб ще се събере още веднъж на 5 февруари, с цел да проучва данните.

По време на срещата се даде значима информация по отношение на подхванатите стъпки за попречване на разпространяването на болесттите и за възстановяване на публичното здраве и сигурност в района.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР