Регионалния управление на образованието е поело случая на четирите деца

...
Регионалния управление на образованието е поело случая на четирите деца
Коментари Харесай

РУО пое случая с четирите деца със СОП, комисия наново ще разгледа здравословното им състояние

Регионалния ръководство на образованието е поело случая на четирите деца с увреждания от Пловдив, които изложени на риск от отпадане от просветителната система. Ще бъдат основани условия те още веднъж да преминат през комисията на Регионален център за поддръжка на процеса на приобщаващото обучение, научи TrafficNews . След като бъдат направени мненията за положението на децата, екипът на комисията ще предложи подобаващи учебни заведения, а родителите ще имат една седмица да изберат всред вариантите.
Прочетете още
До тук се стигна, защото родителите четири деца с увреждани упорстваха те да е образоват в профилирано учебно заведение за деца със слухови увреждания „ Стоян Белинов “ в Пловдив. Комисията, разгледала здравословното им положение обаче счела, че техните слухови увреждания не дават отговор на нормата от 30 децибела. Повече за усложнилата се процедура по кандидатстване, междуинституционалните неуредици и липса на пълноценна връзка, научете от тук:

„ Децата ще влязат в учебно заведение, въпреки и по-късно. Действаме по отношение на напътствията на МОН, съобразявайки се с нормативната база, с цел да създадем всичко допустимо тези деца да получават обучение, уместно за тях. Уверени са и родителите, те схванаха какво ще последва, в случай че децата отпаднат от просветителната система “, съобщи пред  TrafficNews шефът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова.

Заради задействания държавен механизъм за работа с деца в риск, РУО е препратило случая и до Община Пловдив. Стана ясно още, че родителите са били извикани за среща в отдел „ Закрила на детето “. Директорът на дирекция „ Социални подкрепяне “ Надя Танева удостовери пред наш кореспондент, че казусът е стихотворец от тях.

„ Ние организирахме диалог със експертите там. Успяхме да разкажем обстойно и нашироко през какво сме минали. Пояснено ни беше, че ще бъдат извършени срещи с останалите институции, с цел да се обясни проблема “, обявиха родителите на Калоян.

Те са подали отначало заявление за явяване пред комисията на РЦПППО-Пловдив. Припомняме, че по повеля на МОН, родителите бяха поканени няколко пъти от институциите да го сторят. Заради подозрения в спекулация обаче те отказаха да го създадат.

„ Ние бяхме заели отбранителна позиция, тъй като бяхме подведени от липса на връзка сред жители и институции. Разговорите ни в този момент се случват сполучливо и разбрахме какви са били съображенията на органите. Изяснихме нещата - какво ще се желае от нас, какво може да се направи за най-хубавия интерес на детето “, обявиха родителите на Калоян.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР