Регионалните власти в Гърция в понеделник получиха подробни инструкции за

...
Регионалните власти в Гърция в понеделник получиха подробни инструкции за
Коментари Харесай

Строги забрани за тютюнопушене в Гърция

Регионалните управляващи в Гърция в понеделник получиха подробни указания за прецизното използване на възбрана за тютюнопушене, която публично влезе в действие преди повече от десетилетие, само че значително не се ползва от този момент, оповестяват гръцките медии.

Подписано от министъра на опазването на здравето Василис Кикилиас, бележката е увещание на управляващите за желанието на държавното управление да приложи закон от 2008 година, забраняващ пушенето във всички закрити публични пространства.

Освен всички държавни, държавни, локални, медицински, просветителни и детски услуги, възбраната включва и спортни арени, всички закрити питейни заведения, заведения за хранене и кафенета - където законът има наклонност да се крие жестоко - работни зони, летища (с изключение на особено обособени пространства за пушачи), чакални за пасажери, публичен превоз и таксита. Той също по този начин не разрешава тютюнопушенето в транспортни средства, без значение дали са обществени или частни, в които има деца под 12-годишна възраст.

Най-високите проценти на нарушавания са в публични здания като Парламент, министерства, полицейски региони, съдилища, общински служби, питейни заведения и нощни клубове.

Панелинската здравна асоциация също приветства устрема на премиера Кириакос Мицотакис да наложи възбраната, описвайки дейното и пасивното тютюнопушене като " главен проблем за публичното здраве ".

Дясноцентристкото държавно управление разгласи желанието си да ограничи тютюнопушенето в публични зони като една от първите си задания, откакто беше определено на 7 юли, като съобщи, че ще се ангажира с услугите на полицията, с цел да подсигурява спазването на възбраната. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР