Регионалната здравна инспекция в Монтана оповести данни от направения анализ

...
Регионалната здравна инспекция в Монтана оповести данни от направения анализ
Коментари Харесай

РЗИ-Монтана изготви анализ за здравословното състояние на децата в областта

Регионалната здравна ревизия в Монтана оповести данни от направения разбор на здравословното положение на децата. Той е направен на база предоставените резултатите от извършения главен профилактичен обзор в 58 детски градини през 2020 година. За образователната 2020/2021 година от 3378 деца на възраст от 0-7 години резултати от профилактични прегледи са показали 2486 деца или 74%.
При профилактичните прегледи са открити болести при 163 деца - при 22 във възраст до 3 години и останалите от 4 до 6 години. От новооткритите болести максимален е делът на затлъстяването. С наднормено тегло са 66 деца. Смущение в зрението имат 57 деца. Двете болести бележат забележителен растеж по отношение на 2019 година. С астма са 25 децата, като 90% от тях са на възраст от 4-6 години. С продължителен бронхит са 12 деца и 11 с пневмония.
Няма деца новорегистрирани с диагнози: туберкулоза, злокачествени новообразования, заболявания на щитовидната жлеза, неврози, специфични признаци и синдроми и други.
Диспансерно наблюдаване се реализира на 124 деца, което прави 3.3% от общия брой им брой. Тук най-голям е броя на децата с астма, епилепсия и понижение на зрението на двете очи, научаваме още от разбора на РЗИ Монтана. *Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР