Регионалната здравна инспекция в Бургас провери защо 3 болници в

...
Регионалната здравна инспекция в Бургас провери защо 3 болници в
Коментари Харесай

Здравната инспекция в Бургас погна болниците, върнали 12-годишната Яница

Регионалната здравна ревизия в Бургас ревизира за какво 3 лечебни заведения в града са отказали да одобряват 12-годишната пациентка Яница вечерта на 10 януари. Гледната точка на лечебните заведения е друга. Те изпратиха свои писмени мнения.

„ След осъществена вътрешна инспекция заявяваме, че на територията на МБАЛ „ Бургасмед “ няма данни за регистриран пациент с посочените в медийни изявления данни. Въпреки това прецизираме, че към посочения интервал леглата в Детско поделение на болничното заведение са били 100% заети “, показват от там.

„ Родителите са пристигнали в болничното заведение с недоволство, че на детето са му студени ръцете. В Спешно поделение са решили, че казусът не е незабавен и детето не е за хоспитализация. Насочено е за обзор към наложителен кабинет, защото в този миг в Спешно поделение е обработвано дете с заплаха за живота след усвояване на непознато тяло. В неотложния кабинет също е имало пациент, както и други чакащи. Родителите са отказали да изчакат експертът да се освободи и си тръгнали “, се споделя в мнението на УМБАЛ-Бургас.

„ Свършили са си работа сътрудниците ми, съумели са да възстановят дишане и схващане. Има няколко съпътстващи болести, както и скорошна ортопедична интервенция. Тъй като ние нямаме компетентност нито ортопедия, нито неврохирургия, а има тръпнене на крайниците, дежурният сътрудник е решил, че там ще има потребност от тези съвещания и е по-логично да е в огромната многопрофилна болница “, изясни от своя страна доктор Александър Маджуров, притежател на МБАЛ „ Маджуров “.

„ Понеже се обади доста обезпокоен бащата, нито го питах за име, нито за име на детето, звъннах на изпълнителния шеф, звъннах и на шефа на Спешно поделение, обясних им. Казах му на индивида да отива незабавно в УМБАЛ-Бургас, тъй като знаех, че там има осем или девет свободни кревати. Ще ревизира случая и за какво се е стигнало до това “, разяснява доктор Георги Паздеров, шеф на РЗИ-Бургас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР