Регионалната политика, градското развитие, намаляването на териториалните различия и зеления

...
Регионалната политика, градското развитие, намаляването на териториалните различия и зеления
Коментари Харесай

Министър Коритарова се срещна с министъра на регионалното развитие на провинция Саксония Томас Шмидт

Регионалната политика, градското развиване, намаляването на териториалните разлики и зеления преход разискаха министърът на районното развиване и благоустройството инж. Виолета Коритарова и министърът на районното развиване на провинция Саксония Томас Шмидт. Те дискутираха благоприятни условия за бъдещо съдействие в областите от компетенциите на двете министерства, в това число по линия на геодезията и картографията.

 

„ България е постигнала доста положителни резултати в региона на геодезията, картографията и кадастъра, защото над 20 години геобазата и кадастъра са в дигитален тип. Налице е 100% цифровизация “, акцентира министър Коритарова.
По време на срещата беше обърнато внимание и на значимостта на съдействието на европейските райони с университетите и научните институции, с цел да се употребява научният капацитет в посока развиване на районите.


Министър Шмидт похвали страната ни за постигнатите резултати след приемането ни в Европейски Съюз, като акцентира, че би трябвало да се фокусираме върху постигнатото и да го надграждаме.
На срещата участваха заместник-министър Юра Витанова, Кирил Габеров- шеф на кабинета, Мориц Зайлер – началник на икономическия отдел на Посолството, Хайко Шмидт – хонорован консул на България в Саксония, както и чиновници на районното министерство на провинция Саксония.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР