Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Пловдив

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите /РИОСВ/ в Пловдив
Коментари Харесай

РИОСВ-Пловдив наложи глоби за 66 000 лева на фирми

Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Пловдив е издала седем наказателни постановления през ноември, с които на компании са наложени наказания и санкции в размер на 66 000 лв., оповестиха от пресцентъра на институцията.

Най-голямата глоба е в размер на 50 000 лв., наложена на дружество от Стамболийски, за несъблюдение на условия в сложни разрешителни. Текуща месечна глоба е наложена и на компания за наднормени замърсявания на въздуха, открито е, че предприятието изпуска отпадъчни газове /азотни оксиди/ от ванна пещ над нормата. Съставени са 4 акта на компании, които нарушават предписанията на екоинспекцията за запазване чистотата на въздуха. През миналия месец екоинспекторите са направили 154 инспекции,като близо 40 % от тях са били изключителни. Издадени са 60 наставления за премахване на установени нарушавания, формирани са 11 акта за административни нередности, от които пет са за несъблюдение на наставления.
През ноември събраните суми от наказания и санкции са на стойност 34 826 лв.. Една трета от събраните средства - 12 291 лв., са преведени на общините, в които са позиционирани обекти-замърсители на околната среда. Най-голямата сума е за община Садово - 4 207 лева, следвана от Пловдив - 3 088 лева и Карлово - 1 919 лева Тези средства би трябвало да бъдат за екологични планове, прецизират от РИОСВ-Пловдив.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР