Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив измерва

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив измерва
Коментари Харесай

След пожара в Цалапица: РИОСВ следи качеството на въздуха в Пловдив, вижте данните

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив мери качеството на въздуха след пожара в депото за боклуци в Цалапица, който избухна нощес.
Прочетете още
Eкоинспекцията провежда експерти на Регионалната лаборатория – Пловдив към Изпълнителна агенция по околна среда да извършат премерване на място на качеството на въздуха с портативен газанализатор за спешни обстановки, който следи стойностите на 16 индикатора. Измерванията са извършени през миналата нощ в края на  Пловдив, като са регистрирани посоката и силата напразно и накъде се движи задимяването от пожара. Резултатите са предоставени на РЗИ – Пловдив.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив са декларирали и разполагане на мобилна автоматизирана станция. Тя ще бъде позиционирана на уместно място в или към Пловдив.

В интервала от пораждане на спешната обстановка специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Пловдив наблюдават резултатите от непрекъснатия мониторинг на двете автоматизирани станции в Пловдив – АИС „ Каменица “ и АИС „ Тракия “. Между 2 и 4 часа тази нощ и в двата пункта са регистрирани по-високи от нормалните стойности на фини прахови частици (ФПЧ10), само че все още те са нормализирани в резултат на вятъра, който благоприятства разсейването им.

Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив е в непрекъсната връзка с останалите способени институции – Областния шеф на област Пловдив,  РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, Изпълнителната организация по околна среда, РЗИ, Община Пловдив от началото на повредата и тази връзка продължава с оглед предприемане на своевременни взаимни дейности.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР