Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив издаде

...
Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив издаде
Коментари Харесай

От РИОСВ-Пловдив са събрали 44 000 лева от глоби през декември

Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив издаде 9 наказателни постановления за нарушавания на екологичното законодателство през последния месец на предходната година, с които наложи на нарушителите наказания и санкции в общ размер на 28 000 лв.. Екоинспекцията глоби и трима оператори за установени наднормени замърсявания на водите и въздуха в общ размер от над 7 000 лева/месец, които те би трябвало да заплащат ежемесечно до прекратяване на замърсяването.
Прочетете още
През декември институцията подписа 3 съглашения за преустановяване на административнонаказателни производства, като по този нов ред, очакван в Закона за административните нарушавания и санкции, са наложени имуществени наказания с общ размер 7 700 и санкция в размер на 980 лв..

Освен тях за установени административни нарушавания на Закона за запазване на околната среда и специфичните закони от Регионална инспекция за опазване на околната среда - Пловдив сформираха и 7 акта на нарушителите.

Прави усещане, че при осъществените инспекции и извършените пробонабирания специалистите установяват от ден на ден нарушавания на законодателството в региона на водите. Осем от деветте наказателни постановления, както и четири от актовете са формирани на индустриални предприятия и на ВиК-оператора за наднормено нечисти пречистени отпадъчни води, превишение на емисионните правила, заложени в разрешителните за заустване, прилагане на водни обекти, без нужното съображение за това. Наблюдават се усложнения на операторите във връзка с поддържане на пречиствателните станции за отпадъчни води и канализационните мрежи в положително техническо и експлоатационно положение.

В сметката на пловдивската екоинспекция през декември постъпиха близо 44 000 лв. от платени наложени  санкции и наказания от предишни интервали.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР