Регионална библиотека Н.Й. Вапцаров“ в Кърджали насърчава четенето сред малки

...
Регионална библиотека Н.Й. Вапцаров“ в Кърджали насърчава четенето сред малки
Коментари Харесай

В Кърджали насърчава четенето сред децата с Лятна читалня на открито

Регионална библиотека „ Н.Й. Вапцаров “ в Кърджали предизвиква четенето измежду дребни и огромни посредством Лятна читалня навън, уточни пред Българска телеграфна агенция шефът на библиотеката Елисавета Кехайова.

Тя посочи, че самодейността се организира за шеста година, след двегодишно спиране поради пандемията. „ Целта ни е освен да насърчим четенето, само че и да предизвикваме интерес към книгите посредством срещи с обичани приказни герои, с детски писатели, посредством присъединяване в разнообразни занимателни игри “, уточни още Кехайова.

Лятната читалня се радва на известност измежду жителите на града. Някои от посетителите идват още от основаването й. „ Читалнята е потребна за децата, тъй като тук освен намират мечтаните книжки, само че и тъй като споделят между тях, обменят мисли, усещания, а и се забавляват “, споделя баба, чието внуче посещава Лятната читалня. 

Библиотечните чиновници в читалнята навън споделят, че имат занимателно четиво за всяка възраст – от най-малките до най-възрастните, за които оферират и локална преса. Разказват обстановки, в които деца на една и съща възраст, само че с друго равнище на четене, по-неможещите да четат се окуражават да настигнат своите връстници. Или такива, които са посещавали през лятната почивка читалнята навън, по-късно се записват като читатели в самата библиотека. 

Лятната читалня ще чака своите другари всеки вторник и четвъртък до обяд в Градската градина в Кърджали.

Вторниците са за среща с детската писателка Маргарита Павлова и героите от нейните приказки, а четвъртъците – за креативна работилница с художничката Мая Мечева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР