Регионална библиотека Христо Смирненски в Плевен отбелязва с мултимедийна изложба

...
Регионална библиотека Христо Смирненски в Плевен отбелязва с мултимедийна изложба
Коментари Харесай

Плевенската библиотека отбеляза с изложба рождението на Леонардо да Винчи

Регионална библиотека " Христо Смирненски " в Плевен отбелязва с мултимедийна галерия 570 години от рождението на Леонардо да Винчи . Представянето на експозицията се състоя през днешния ден (15 април) като измежду посетителите бяха осмокласници от Професионалната гимназия по механоелектротехника.

" Искаме да покажем на плевенчани и на посетителите на библиотеката една по-малко позната страна от личността на Да Винчи. Повечето хора знаят за него, че е най-вече художник, само че той е бил талантлив откривател, както и математик, археолог, музикант, проектант, един повсеместен академик и създател ", сподели пред Българска телеграфна агенция Ивелина Иванова от отдел " Изкуство " в плевенската библиотека. 

Изложбата включва презентация под формата на къс филм за живота и изобретенията на Леонардо да Винчи, както и издания от фонда на библиотеката , свързани с неговото творчество. 

Експозицията " Леонардо да Винчи - универсалният талант " ще остане до Великден във фоайето на библиотеката. Предстои тя да бъде посетена и от възпитаници от други професионални гимназии в града. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР