Регионална библиотека "Гео Милев" в Монтана благоевградската писателка Красимира Кацарска

...
Регионална библиотека "Гео Милев" в Монтана благоевградската писателка Красимира Кацарска
Коментари Харесай

Красимира Кацарска представи новата си книга Свечеряване в Монтана

Регионална библиотека "Гео Милев " в Монтана благоевградската писателка Красимира Кацарска показа новата си книга с разкази и новели "Свечеряване ".
Красимира Кацарска е родена, живее и работи в Благоевград. Автор е на 66 книги /17 художествени, 8 литературоведски и 41 образователни пособия за възпитаници от VІІ до ХІІ клас и за студенти и стажанти, както и за учители /, издадени в съвсем 90-хиляден тираж. Публикациите ѝ са повече от 1000, поместени в над 65 издания. Член е на Съюза на българските писатели, на Националната асоциация на литераторите, на Регионалния филиал на Славянското сдружение в България. Кореспондент е на вестник "Словото през днешния ден ". 41 години работи като преподавател по литература, като пази с отличен всички професионално-квалификационни степени и е първият базов преподавател по методика на литературата към ЮЗУ "Неофит Рилски ". Избрана е за "Учител на годината " за 1999 година. Носителка е на голям брой документи, плакети, на почетното отличие "Неофит Рилски ". Печелила е интернационалните и десетки национални литературни награди. Награждавана е за повсеместен принос към литературата от Съюза на българските писатели, от Съюза на националните читалища, от Община Благоевград и от читалищата "Никола Вапцаров ", "Христо Смирненски " и "Раковски " в София и от читалище "Никола Вапцаров-1866 " – Благоевград. Петкратно е номинирана за "Жена на годината " в родния си град. Красимира Кацарска е ръководител на Творческото обединяване на Югозападна България "ХХІ век ", живописен началник на Литературния салон "Огнище " и на Ателие за креативно писане "Ритъм " при Народно читалище "Никола Вапцаров-1866 ".
"Свечеряване " е прочувствената изповед на авторката за прекосяването по тежкия път към здравето и естествения темп на живот. Представени са надълбоко вълнуващи душата житейски ориси и истории, разкриващи освен страхове, болки и премеждия, само че и предпочитание за битка с подлата болест и оптимизъм за утрешните дни. Лекарите са на мнение, че "Свечеряване " би трябвало да участва във всички онкологични отделения в страната. Красимира Кацарска развълнува публиката, прочитайки описа "Пробуждане ", който се ражда при събуждането ѝ в реанимация, след следващата тежка интервенция. Тя прочете и свои стихове от поетичната си книга "Ако… ". Красимира Кацарска следва максимата, че "който дава любов, получава любов и постоянно след свечеряване, ще пристигна разсънването ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР