Регионален австралийски кмет каза, че може да съди компанията OpenAI,

...
Регионален австралийски кмет каза, че може да съди компанията OpenAI,
Коментари Харесай

Австралийски кмет ще съди ChatGPT

Регионален австралийски кмет сподели, че може да съди компанията OpenAI, в случай че не поправя подправените изказвания на ChatGPT, че е лежал в пандиза за рушвет, което може да стане първото дело за клюка против автоматизираната текстова услуга, предава Ройтерс.

Брайън Худ, който беше определен за кмет на Хепбърн Шър, град на 120 км северозападно от Мелбърн, предишния ноември, се разтревожи за репутацията си, когато членове на обществеността му споделиха, че ChatGPT лъжливо го е показал като отговорен в скандал за подкупване на чужденци, включващ дъщерно сдружение на Резервната банка на Австралия при започване на новото хилядолетие.

Худ в действителност е работил за дъщерното сдружение, Note Printing Australia, но е бил индивидът, който е уведомил управляващите за заплащане на подкупи на задгранични длъжностни лица, с цел да завоюват контракти за щемпел на валута, и в никакъв случай не е бил упрекнат в закононарушение, споделиха юристи, които го съставляват.

Адвокатите споделиха, че са изпратили писмо до притежателя на ChatGPT OpenAI на 21 март, което дава на OpenAI 28 дни да поправи грешките по отношение на техния клиент или да се изправи против вероятно правосъдно дело за клюка, описват от news.bg.

Компанията OpenAI, която е основана в Сан Франциско, към момента не е дала отговор на юридическото писмо на Худ, споделиха юристите. OpenAI не е дала отговор и на имейл на Reuters отвън работното време.

Ако Худ заведе дело, това евентуално ще бъде първият път, когато човек съди притежателя на ChatGPT за искания, зародили вследствие на активността на автоматизирания езиков артикул, който стана извънредно известен след стартирането му предходната година. Microsoft Corp интегрира ChatGPT в своята търсачка Bing през февруари.

Говорител на Microsoft не беше открит незабавно за коментар.

" Това евентуално би било незабравим миг в смисъл, че ще се приложи обвиняване за клюка към новата област на изкуствения разсъдък ", сподели Джеймс Нотън, сътрудник в адвокатската адвокатска фирма на Худ " Гордън Лигал ", пред Ройтерс.

" Той е определен чиновник, репутацията му е централна за ролята му ", сподели Нотън. Худ разчита на обществени данни за мятане на светлина върху корпоративните злоупотреби, " тъй че за него има значение дали хората в неговата общественост имат достъп до този материал ".

Австралийските обезщетения за вреди от клюка нормално са лимитирани до към 400 000 австралийски $ (269 360 щатски долара). Худ няма визия за точния брой хора, които са получили достъп до подправената информация за него - определящ фактор за размера на изплащането - само че естеството на клеветническите изказвания беше задоволително съществено, с цел да може да изиска повече от 200 000 австралийски $, сподели Наутън.

Ако Худ заведе дело, той ще упрекна ChatGPT, че дава на потребителите подправено чувство за акуратност, като не прави спомагателни пояснения.

" Много е мъчно някой да огледа зад това, с цел да каже " по какъв начин логаритъмът стига до този отговор? ", сподели Наутън. " (Изкуственият интелект) е доста непрозраечен. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР