Реформата на съдебната система и контролът на главният прокурор са

...
Реформата на съдебната система и контролът на главният прокурор са
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Наложим ли вето над РСМ, ще стимулираме македонските радикали

" Реформата на правосъдната система и контролът на основният прокурор са значими тематики. Неслучайно целият ден през днешния ден е отдаден на тях в Народното събрание. Това Народно събрание пропусна за следващ път да направи спор за правосъдната промяна, само че да я обсъждаме не като политическа дъвка и без междупартийни нападки. Хубаво беше диалогът да се води професионално. Не се случи, тъй като партиите непрекъснато се нападахме. В предния парламент имаше болшинство и 8 месеца не са по никакъв начин малко време, само че дебатът за промяната още веднъж не се състоя. Този парламент надали ще има време за логичен спор сред първо и второ четене. Надявам се при идващия това да се случи професионално ", съобщи пред БТВ депутатът от ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева. Тя добави, че от парламентарната ѝ група са подкрепили днешните оферти, макар някои нейни персонални подозрения дали не са противоконституционни, с цел да покаже, че има воля за правосъдна промяна. 

" Ескалирането на напрежението сред РСМ и България пречи за взимане на решения. Там управляващите би трябвало да се опитат да тушират напрежението и да видят, че има проблем с българите в Северна Македония. Докато това не се случи, няма по какъв начин да си решим проблемите. Позицията на Трифонов за връщане на ветото, каквото не е имало, подтиква и оказва помощ македонските радикали. Ще бъде груба неточност, в случай че спрем европейския път на РСМ. Ние сме изпълнили рамката. Ако те не вършат нищо, това към този момент е европейски въпрос ", сподели още Захариева. 

" Толкова червени линии сме си сложили, че отиваме за пети път на избори, което не е добре за демокрацията. Решението дали ще водим договаряния с Българска социалистическа партия ще се вземе на Национален съвет на ГЕРБ. Ако и след тези избори нямаме постоянно държавно управление, към този момент не знам кой ще отиде да гласоподава ", добави някогашният външен министър. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР