Рефлуксът или рефлуксна болест представлява състояние, при което усещаме болка

...
Рефлуксът или рефлуксна болест представлява състояние, при което усещаме болка
Коментари Харесай

Рефлукс- какво трябва да знаем?

Рефлуксът или рефлуксна болест съставлява положение, при което усещаме болежка и парене зад гръдната кост. Също по този начин е съпроводено с чувството, че поетата храна и стомашните сокове се връщат към хранопровода.

Неприятни чувства като упоменатите могат да се случат случайно, при преяждане или при хранене с тежки, мазни, препържени храни. Но когато се демонстрира рефлукс непрекъснато, това към този момент е сериозен здравословен проблем, налагащ лекуване.

Има голям брой лекарствени средства, които контролират киселинността на стомашните сокове или тяхното количество. Някои лекарства потискат продукцията на солна киселина – главен съставен елемент в стомашния сок, други обезвреждат по чисто химически път наличните количества.

Хомеопатията също има своите средства за лекуване на рефлукс. Много е значимо при избора на подобаващ хомеопатичен артикул това да бъде направено умело, от доктор хомеопат. Не е по този начин елементарно да се каже, че лекарството Х. лекува киселини: резултатът от въздействието при хомеопатичните средства зависи от доста характерности на общото здраве, присъщите прояви на рефлукс и така нататък

Няма по какъв начин да отминем и напъните на националната медицина: редица билки реализират резултат, подобен на този от лекарствените средства. При тях обаче авансово би трябвало да е ясно, че пътят на лечението е по-дълъг и че всички инструкции за подготвяне и банкет на билковия артикул против рефлукс би трябвало да се извършват тъкмо и постоянно. Сред билките, които лекуват от рефлукс и избавят от киселини, оригване, отичане, тежест и всички останали неприятни признаци, са лайка, сок от прясно зеле, хидрастис, мента, жълт кантарион, джинджифил.

При подозрения за рефлукс, подбудени от субективните чувства – киселини, болежка, лекуващият назначава специфични проучвания за слагането на точна диагноза. Ето кои са най-често практикуваните:
Рентгеново проучване – прави се фотография на зона, включваща хранопровода и стомаха. Преди проучването пациентът би трябвало да одобри бариева каша, която разрешава да се открият промени в лигавиците на следените органи. Ендоскопско проучване – през хранопровода се вкарва в стомаха гъвкава тръбичка с дребна камера, посредством която се прави оглед на проблематичните органи. Ендоскопското проучване разрешава да се вземат проби за биопсия, в случай че има признаци на съществени промени в лигавиците.

При рефлукс има заплаха от проявата на анемия – това е обвързвано с непълноценното преправяне и асимилиране на признатата храна. Нелекуваният рефлукс може да аргументи язва, а кървенето при такива условия е сериозна причина за понижаване стойностите на хемоглобина и развиване на желязодефицитна анемия.

Ако имате подозрения, че имате рефлукс, неотложно посетете експерт.

Станете част от Jenite.bg във Фейсбук!
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР