Референдумът, който иска Възраждане може да пропука сериозно съществуващият консенсус

...
Референдумът, който иска Възраждане може да пропука сериозно съществуващият консенсус
Коментари Харесай

Димитър Радев: Референдумът на Възраждане може да пропука консенсуса за Еврозоната

Референдумът, който желае " Възраждане " може да пропука съществено съществуващият консенсус сред всички участници в процеса за приемането на България в Еврозоната. Това съобщи шефът на Българската национална банка Димитър Радев по време на съвещанието на Комисията по правни въпроси, на което се разисква предложение за осъществяване на народен референдум с въпрос " Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена публична валута в България до 2043 година? ".

По думите му България е постигнала сериозен прогрес в присъединението си в Еврозоната. България е единствената страна в Европейския съюз, чиято валута е част от ЕРМ-2, което е най-важното, само че не само изискване за участие в Еврозоната, изясни Радев.

Според него блокирането на процеса за влизане на България в Еврозоната на този финален стадий ще има съществени последствия за страната и утежняване на изискванията за финансиране на страната и на бизнеса. Димитър Радев се надява на политическа консолидация по отношение на провеждането на референдум за опазване на българския лев.

Шефът на Българска народна банка посочи още, че нарушаването на интернационалните контракти, които България е подписала през годините и утвърдила, ще е казус и ще подкопае доверието на интернационалните сътрудници по отношение на страната ни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР