Редовната употреба на пастатазазъби може да се окаже вредна за

...
Редовната употреба на пастатазазъби може да се окаже вредна за
Коментари Харесай

Вредна ли е пастата за зъби?

Редовната приложимост на пастата за зъби може да се окаже нездравословна за здравето поради включена в нея съставна част, унищожаваща потребната чревна флора на човешкия организъм, написа в. " Дейли мирър ".

 
Става дума за химическото съединяване триклозан , което се употребява като антимикробна и антигъбична съставния елемент в пастата за зъби.  Триклозан е необятно използван също в състава на тоалетните сапуни , дезодорантите , водата за уста и други Той се всмуква както от стомашно-чревния тракт, по този начин и през кожата. В последна сметка той се изхвърля от организма посредством урината.

 
Но по своя път съставката провокира дисфункция на човешката микрофлора и унищожава " положителните бактерии " . А това води до болести от рода на диабета, сърдечносъдовите заболявания, артрит и разстройства на храненето.  Екипът на проф. Томас Шарптън от университета в Орегон провел многочислени опити с опитни рибки и тяхната реакция на триклозана.

 
Веществото за пръв път е било употребявано в болничните заведения през 70-те години на предишния век, а в този момент е едно от най-популярните бактерицидни и фунгицидни субстанции .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР