Редовната смяна на ще удължи живота на вашия двигател и

...
Редовната смяна на ще удължи живота на вашия двигател и
Коментари Харесай

Как сами да смените маслото на вашия мотор

Редовната промяна на ще удължи живота на вашия мотор и ще поддържа вашия мотоциклет да работи безпроблемно през целия сезон. Смяната на личното масло е лесна за осъществяване и ви икономисва време и пари. Разделихме процеса на малко по малко както за начинаещи, по този начин и за опитни ездачи.

Преди да започнете, ще ви трябват някои съществени консумативи и би трябвало да знаете кой вид масло е най-подходящ за вашия мотор. Винаги проверявайте управлението на притежателя си, с цел да сте сигурни, че разполагате с верните принадлежности.
Как да си сменим маслото на мотора?
1. Почистете работното си място

Преди да започнете, уверете се, че мястото за промяна на маслото е чисто и без прахуляк и други замърсители.

2. Отворете дренажната тапа и масления филтър

След това премахнете всички елементи, които може да блокират достъпа ви до запушалката за източване и филтъра (някои мотоциклети може да изискват от вас да премахнете колчето или обтекателя на крака).

3. Сега източете маслото

След като получите директен достъп, поставете дренажния съд под отвора за източване, с цел да хванете остарялото масло. С помощта на ключовете си първо извадете запушалката за зареждане с масло, по-късно извадете запушалката за източване.

4. Извадете масления филтър

Докато остарялото масло за мотоциклети се източва, отстранете остарелия филтър. Ако вашият мотор употребява въртящ се маслен филтър: Просто развийте филтъра. Ако не се откачи на ръка, инвестирайте в специфичен ключ за масления филтър, който да ви помогне да го премахнете. Ако вашият велосипед употребява масления филтър от вид касета: Инструментите и процедурата, нужни за премахване, могат да варират. Обърнете се към управлението на вашия притежател.

5. Сложете новия маслен филтър

С чиста забрадка избършете зоната на мотора, където уплътнението на масления филтър ще се свърже. След това с пръст разпределете малко от новото масло върху уплътнението. Това ще помогне да се сътвори добър щемпел. Ако вашият мотор употребява въртящ се маслен филтър: Сложете новия маслен филтър на ръка. Никога не използвайте гаечен ключ за маслен филтър, с цел да монтирате филтъра, защото това може да го затегне прекомерно. Филтърът би трябвало да е компактно, само че въпреки всичко преносим на ръка. Ако вашият мотор употребява маслен филтър вид патрон: Може да са нужни принадлежности за наново инсталиране на капака на масления филтър.

6. Поставете още веднъж дренажния щепсел

Оставете остарялото масло за мотоциклети да се отцеди, до момента в който потокът намалее до дрибъл. Очаквайте това да отнеме от 5 до 10 минути. Поставете още веднъж щепсела за източване на маслото. Първо го завийте на ръка, с цел да намалите риска от кръстосана резба. Ако срещнете противодействие, преди да се завинтва забележителна част от щепсела, извадете го обратно и пробвайте още веднъж. След като щепселът е на мястото си, използвайте динамометричен ключ, надъхан на спецификациите на въртящия миг на производителя (отново вижте управлението на собственика), с цел да завършите стягането му. Ако нямате динамометричен ключ, дайте на щепсела спомагателен оборот от четвърт до половина с гаечен ключ или гаечен ключ. Не затягайте прекомерно.

7. Добавете новото моторно масло

С помощта на фуния прибавете по-голямата част от маслото. Спирайте от време на време, с цел да ревизирате равнището на маслото в мотоциклета. В взаимозависимост от мотоциклета можете да ревизирате равнището на маслото за мотоциклет посредством стъкло за наблюдаване в профил на мотора или пръчка за премерване. Уверете се, че мотоциклетът е на равнище, когато проверявате маслото. Добавете задоволително масло за мотоциклети, тъй че равнището да е сред знаците „ Добавяне “ и „ Пълно “ в смотровото стъкло или на пръчката за премерване. Ако маслото премине над „ Пълно “, върнете се към стъпка 3, с цел да източите непотребното масло.

8. Изхвърлете вярно употребяваното масло и филтъра

След като се изпълни, инсталирайте още веднъж щепсела за зареждане с масло и почистете. Не забравяйте да изхвърлите отработеното масло и да филтрирате вярно (много локални сметища или магазини за авточасти ще вземат отработеното масло и ще го рециклират). Пуснете мотора, с цел да ревизирате за течове, по-късно проверете два пъти равнищата на маслото за мотоциклети. Добавете или отстранете масло, в случай че е належащо.

С известна процедура промяната на вашето мотоциклетно масло е бърз и елементарен развой, който може да се направи от удобството на вашия личен гараж.

източник:



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР