Редовната консумация на яйца подобрява здравето ви! По отношение на

...
Редовната консумация на яйца подобрява здравето ви! По отношение на
Коментари Харесай

Подобрете здравето си с две яйца на ден!

Редовната консумация на яйца усъвършенства здравето ви!

По отношение на състава, пилешките яйца са неповторими. Препоръчителната доза е от две до три яйца дневно, въз основа на скорошни проучвания.

Първото нещо, с което би трябвало да започнете, в случай че желаете да отслабнете
Ако имате навика да ядете яйца за закуска, би трябвало да знаете, че това ще ви даде доста сила и калории, ще ви помогне да изхвърлите непотребните мазнини.

По-добро асимилиране на калция посредством банкет на витамин D
В множеството случаи хората избират да ядат едно варено яйце, вместо да одобряват рибено масло. Учени, които работят в хранително-вкусовата индустрия, настояват, че яденето на яйца може да усили количеството на витамин D. Витамин D укрепва зъбите и костите и усъвършенства действителното асимилиране на калция.

Мозъкът е под непрекъсната отбрана на холина
Консумирайки две яйца всеки ден, вие осигурявате на тялото си нужното количество фосфолипиди. Ако имате дефицит на тези витамини, може да получите къса и в по-тежки случаи дълготрайна загуба на паметта.

По-бавно стареене
Почти 90% от дамите на възраст от 35 до 40 години имат понижени бръчки по лицето вследствие на ежедневната консумация на яйца.

Консумацията на яйца оказва помощ на дамите да забременеят
Витамините от група В са доста значими, когато става въпрос за полови хормони. Витамин В9 понижава риска от евентуална умствена назадничавост. Едно яйце съдържа 7 мг от този характерен витамин B9.

Лутеинът пази зрението ви
Пилешките яйца са много богати на лутеин, едно от най-важните субстанции, виновни за острото зрение, основано на скорошни проучвания в Съединени американски щати.

Защитете косата, черния дроб и кожата си с B комплекс
Фосфолипидите, присъстващи в яйцата, подтикват елиминирането на токсините от региона на черния дроб. Освен това, витамин В12 и биотин са жизненоважни детайли за вашата кожа и регенерация на косата.

Вижте още: Защо туята пожълтява?

Намалени шансове за злокачествено заболяване
Жените, които постоянно употребяват яйца, са с 15% по-малко склонни да страдат от злокачествено заболяване на гърдата заради обстоятелството, че холинът понижава риска от развиване на злокачествени новообразувания и е значима част от мозъка.

Намалява риска от сърдечно-съдови болести
Редовната консумация на яйца понижава равнищата на холестерола в тялото ви. Яйцата са богати и на омега-3 мастни киселини.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР