Редовната консумация на газирани напитки при подрастващите води до агресия.

...
Редовната консумация на газирани напитки при подрастващите води до агресия.
Коментари Харесай

Внимание! Газираните и енергийните напитки правят децата агресивни

Редовната консумация на газирани питиета при подрастващите води до експанзия. Този факт става явен от резултатите на проучване на американски учени, които са следили държанието на близо 3 хиляди деца.

Децата, които консумирали повече от 4 газирани питиета, са били по-склонни към нахлуване над други деца или домашни любимци. Смята се, че тяхното държание е повлияно от съществуването на кофеин и фруктоза в напитките. Над 50% от подрастващите в Съединени американски щати пият енергийни питиета.

Те съдържат сред 75 и 400 мг кофеин, гуарана, семена от кола и други съставки източници на кофеин. Освен експанзията, която предизвикват газираните и енергийните питиета, те водят и до токсични резултати - увреждане на черния дроб, бъбречна непълнота, нарушавания на дихателната система, нараснала възбудимост, гърчове и доста други.

В България над 10% от тинейджърите са пристрастени към кофеина и енергийните питиета като цяло. Европейската организация по сигурност на храните е изследвала двете съществени съставки таурин и д-глюкоронолактон.

Оказало се, че при по-висок банкет на таурин може да се появят неприятни странични резултати върху мозъчната активност, а д-глюкоронолактонът има странични резултати върху действието на бъбреците.

Страните, които са в Европейски Съюз, не разрешават продажбата на сходни питиета на малолетни и поставят предупредителни надписи на опаковките им.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР