Редовната консумация на един зеленчук увеличава значително шансовете за дълголетие.

...
Редовната консумация на един зеленчук увеличава значително шансовете за дълголетие.
Коментари Харесай

Учените казаха кой е зеленчукът на дълголетието

Редовната консумация на един зарзават усилва доста възможностите за дългоденствие. Той е ефикасен за профилактика на рискови патологии.

Американски учени стигат до извода, че артишокът има свойството да намалява холестерола и съединения, които понижават болесттите, свързани с възрастта. Проучването е извършено от Министерството на земеделието на Съединени американски щати, написа Блиц. То проучва наличието на антиоксиданти в най-често употребяваните храни.

Артишокът е богат на фитонутриенти като кверцетин, който обезпечава отбрана против доста опасности за здравето, в това число рак, сърдечни болести, чернодробна дисфункция, висок холестерол и диабет. За изненада на мнозина, артишокът е измежду първите четири зеленчука с най-високо антиоксидантно наличие.

" Артишокът съдържа доста мощни антиоксиданти от полифенолен вид, които могат да допринесат за предварителната защита и лекуването на рак на простатата, рак на гърдата, левкемия “, споделят откривателите.

На собствен ред, изследване на учени от университета Георг-Аугуст в Германия потвърждава, че фитохимикалите, съдържащи се в този зарзават, оказват помощ за блокиране на секрецията на ракови сътрудници, като по този метод потискат ангиогенезата, обвързвана с рака.

 

Освен това артишокът е добър източник на калий, който оказва помощ за контролиране на кръвното налягане.

Включената в състава му хлорогенна киселина е посочила способността си да намалява равнищата на холестерола, а " неприятните “, т.е. LDL, липопротеините с ниска компактност, са най-опасни заради опцията им да прилепват към стените на артериите.

По този метод зеленчукът може да бъде потребен за отбрана против хипертония и други болести, които са рискови за сърцето, съгласно изданието The Health Site.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР