Редовната грижа за здравето на нашите зъби и венци е

...
Редовната грижа за здравето на нашите зъби и венци е
Коментари Харесай

10 причини да поддържаме добра дентална хигиена

Редовната грижа за здравето на нашите зъби и венци е от значително значение за общото ни богатство и самочувствие. Добрата дентална хигиена освен резервира здравето на устната празнина, само че въздейства и върху цялостното ни здраве. Нека разгледаме 10 аргументи за какво е значимо да поддържаме добра дентална хигиена.

Предотвратява появяването на кариеси: Редовното миене на зъбите и използването на конец за разчистване на пространството сред тях оказва помощ против появяването на кариеси. Премахването на питателните останки и плаката пречи на образуването на киселини, които повреждат зъбната емайлова повърхнина. Препоръчително е тези привички да се развият още от най-ранна детска възраст. Намалява риска от инфектиране на венците : Редовното миене и потреблението на дентален конец и интердентални четки оказва помощ за понижаване на риска от инфектиране на венците. Възпалените венци могат да доведат до пародонтоза и загуба на зъби. Подобрява общото здраве : Според някои проучвания съществува взаимозависимост сред неприятната дентална хигиена и развиването на разнообразни положения като сърдечно-съдови болести, диабет и даже някои типове рак на хранопровода и дихателните пътища. Осигурява на зъбите по-дълъг живот: С вярна грижа и постоянни визити при зъболекаря можем да запазим нашите зъби здрави и функционални през целия си живот. Това води до възстановяване на храносмилането ни и на общото ни здраве. Самочувствието и външния тип също се повлияват мощно от положението на зъбите. Икономически изгоди : Поддръжката на добра дентална хигиена може да понижи потребността от скъпо и комплицирано лекуване на зъбите в бъдеще. Профилактичното посещаване при зъболекаря и вярната домашна грижа са вложения в дълготрайното здраве на нашите зъби и пестят пари. Можете да спестите пари и като ревизирате вестник кауфланд последваща седмица за качествени пасти за зъби на понижени цени. Подобрява дъха : Лошата дентална хигиена може да докара до неприятен мирис. Неприятният аромат произлиза от разлагащи се хранителни останки и бактерии в устната празнина. Правилната грижа за устата оказва помощ да се предотврати неприятния мирис. Предотвратява развиването на кариозни лезии : Редовните визити при зъболекаря разрешават ранно разкриване и лекуване на необратимото развиване на зъбни кариеси. По този метод се лимитира развиването на кариеси по зъбите. Поддържа здрава челюстната кост : Правилната дентална хигиена поддържа структурата на челюстната кост здрава. Здравите зъби подтикват костта и оказват помощ да се предотврати нейното разрушение, тъй че колкото по-голям брой живи зъби имате в устата си толкоз по-добро ще е положението на челюстната ви кост. Подобрява самочувствието : При здрави и красиви зъби се усещаме по-уверено и удобно при обществено другарство. Усмивката ни е едно от първите неща, които близките виждат, а положителната дентална хигиена ни оказва помощ да я запазим привлекателна. Предпазва от проблематична бременност: Лошата дентална хигиена по време на бременност е обвързвана с нараснал риск от прибързано раждане на бебе с по-ниско от естественото тегло. Редовното посещаване на зъболекаря по време на бременността е извънредно значимо за здравето на майката и бебето.

Поддържането на добра дентална хигиена е от значително значение за здравето и общото богатство. Редовното миене на зъбите, потреблението на дентален конец и визитите при зъболекаря са елементарни, само че ефикасни способи да предпазите зъбите и венците от болести и да запазите красива и здрава усмивка през целия живот. Помнете, положителната дентална хигиена е инвестиция в дълготрайното здраве и самочувствие.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР