Редица събития по случай Деня за безопасност ще се проведат

...
Редица събития по случай Деня за безопасност ще се проведат
Коментари Харесай

Поредица от събития в Русенско за Деня за безопасност на движение по пътищата

Редица събития по случай Деня за сигурност ще се проведат през утрешния ден в Русенско

За четвърта поредна година, по самодейност на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ на 29 юни ще се означи денят, отдаден на пътната сигурност с начинания в цялата страна, с които да се ускори вниманието на обществото към проблемите на пътната сигурност.

В утрешния ден редица събития по случай Деня за сигурност на придвижване по пътищата се плануват и в Русенско, по самодейност на локални и държавни институции.

Над 200 възпитаници от русенските учебни заведения се чака да се включат в среща с служители на реда от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в крайдунавската столица. Инициативата се възнамерява за 10.00 часа в Пленарна зала, като тя се провежда взаимно от ОДМВР и Регионалното ръководство на образованието, с поддръжката на Областната администрация и Община Русе. По време на срещата си с униформените децата ще научат любопитни обстоятелства, а също ще могат да прегледат профилирана техника за надзор на скоростта, полицейски коли и мотори, които ще бъдат паркирани пред постройката на Общината. Служителите на реда дават обещание да отговорят на всеки един въпрос на децата. Те ще дадат и потребни препоръки за това къде би трябвало да се движи човек, в случай че няма тротоар, по какъв начин се пресича с колело и доста други сходни.

Същевременно в част от детските градини в Русе към този момент се организираха интерактивни игри, посредством които най-малките демонстрираха познания и умения за безвредно придвижване на пътя. Те бяха проведени от Регионалната здравна инспекция/РЗИ/ и са част от годишна акция, насърчаваща социално-отговорното държание. Експертите от РЗИ са представяли и мултимедийни презентации по тематиката, привличащи вниманието на децата.

В редица детски и в образователни заведения в региона гостуваха и полицейски чиновници, които по традиция организираха превантивни беседи с подрастващите, ориентирани към сигурността им през ваканционните летни месеци.

Във Ветово на следващия ден ще бъдат наградени участници в състезанието за детска рисунка, под надпис „ Да играем безвредно на улицата “. В самодейността са се присъединили над 130 деца сред 1 и 12 клас, както и от детските градини. Инициативата там се провежда от Общината.

В Две могили на следващия ден жителите и гостите на града ще имат опцията да се срещнат с деца от ДГ “Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Две могили, съпроводени от техните възпитатели и от униформени чиновници от районно управление (на МВР) – Две могили. Те ще раздават готови от децата картички, припомнящи главните правила за сигурност. Това ще се случи в централната градска част от 10 часа.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР