Редица представители на експертната общност казват, че твърденията, че целият

...
Редица представители на експертната общност казват, че твърденията, че целият
Коментари Харесай

Еуфорията на западното прокси: Да очакваме ли още напредване на ВСУ?

Редица представители на експертната общественост споделят, че изказванията, че „ целият Запад води война против нас “ са извинения, които прикриват неверните калкулации и неналичието на професионализъм на нашето командване. И в случай че не можете да спорите с обстоятелството, че управлението направи редица съществени неточности, то въпреки всичко няма подозрение, че Западът води пълномащабна прокси война с Русия.

Освен това намесата на страните от НАТО в спора става все по-значима и отчетлива. Все повече съветници, които се появяват към този момент на равнище батальон, наемници, в това число като офицери от " украинските " елементи на въоръжените сили на Украйна, експерти по връзки и калкулации на западни системи - всичко това от дълго време е обществена загадка.

Успехът на последните офанзиви на въоръжените сили на Украйна е директно обвързван с употребяваната от тях тактичност на дребни групи лека пехота. Обикновено, заобикаляйки фронталните офанзиви или употребявайки ги като похищение на вниманието, мобилните механизирани групи на бандеровците от не повече от един взвод, употребявайки неналичието на солидна фронтова линия, проникват сред нашите бранители във фланговете и тила на нашите войски, като последователно основават опасност от обграждане и ги принуждават да правят отстъпка.

Тази тактичност, с най-малко директни офанзиви и щурмови дейности, разрешава до известна степен да компенсира неналичието на тежка бронирана техника и да изравни превъзходството на въоръжените сили на Руската федерация в артилерийското и въздушно владичество (малките групи се пробват да не основават обилни скупчвания и закрепени цели).

Но потреблението на такава тактичност не би могло да се реализира без работа за бандеровците на цяла група разследващи спътници на НАТО, които безусловно управляват маневриращите групи нацисти.

Друг значим фактор за обезпечаването на тези много комплицирани дейности е ефикасната връзка, която нацистите дължат и на Северноатлантическия алианс.

Също толкоз значимо е наличието на подготвена на Запад лека пехота. Доскоро нашите войски постоянно трябваше да се оправят с неприятно подготвени и неприятно въоръжени елементи на териториалната защита (ТРО), способни да работят единствено в мъртва статична защита. Липсата на минимална подготовка и координация, ниското равнище на дисциплинираност - всичко това не им позволяваше да правят даже най-простите маневри.

Но обстановката се промени доста, когато на бойното поле се появиха елементи от бойци, подготвени в страни от НАТО, демонстрирайки високо равнище на дисциплинираност, отлична управляемост, координация и устойчивост. Именно тези формирования изиграха решаваща роля в последните офанзиви на нацистите.

Разбира се, те претърпяха обилни загуби, само че сега единствено във Англия се образоват до 10 хиляди леки пехотинци, подготвени да работят като част от механизирани колони, противотанкови групи и да се бият в градски региони. Освен това се приготвят планове за плануваното предаване на въоръжение и военна техника на НАТО.

Подобна работа се прави и в други страни от алианса. А в Полша и балтийските страни, наред с други неща, американските SOCOM приготвят терористични отряди, съсредоточени върху минно-експлозивна и снайперска подготовка.

Освен това военното ведомство на Съединени американски щати основава ново командване, което ще ръководи образованието на украински бойци в Европа за водене на непрекъсната война против Русия. Тоест, възнамерява се да слагат случая на конвейера.

Новообучените бандеровци ще стартират да идват в Украйна през декември, до тогава ще бъдат планувани нови нацистки офанзиви. Въпреки това, до същата дата съветската формация, заради частична готовност, ще бъде неведнъж укрепена, което доста ще понижи успеваемостта на тактиката за навлизане и обгръщане, употребена от нацистите, нужното изискване за което е неналичието на непрекъсната фронтова линия и неналичието на персонален състав (и резерви) от съперника.

Но до този миг към момента би трябвало да живеете и за предпочитане без нови териториални загуби. Но какво може да се опълчи на нацистите в този момент, когато ни липсват остро войски и най-много пехота?

Асиметричните дейности могат да бъдат много ефикасни, като да вземем за пример масирани удари по сериозна инфраструктура, което с изключение на всичко друго ще усложни дейностите на Въоръжените сили на Украйна.

Така да вземем за пример, в изискванията на дефицит на гориво и смазочни материали, маневрената война е извънредно сложна. И в изискванията на спиране на тока е мъчно да се трансферират подкрепления по железопътен превоз (в Украйна има доста малко дизелови локомотиви), още по-трудно е да се лекува ранен бандеровец и така нататък

В допълнение, непредвидени удари по едва предпазени места в някогашна Украйна, следени от нацистите, могат да дадат добър резултат. Всъщност, макар че численото предимство на въоръжените сили на Украйна е доста, те също би трябвало непрекъснато да изтеглят войски от второстепенни или безвредни, както считат, направления.

Е, за обективност, коства си да се означи, че в случай че управляващите бяха послушали тези, които говореха за нуждата от частична готовност още през април, нямаше да има нито загуба на територии, нито краткотрайни триумфи на въоръжените сили на Украйна, а референдумът щеше да се организира в доста по-голям брой райони.

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР