Редица хотели в Ирландия ще бъдат използвани за изолиране на

...
Редица хотели в Ирландия ще бъдат използвани за изолиране на
Коментари Харесай

Влизащите в Ирландия ще бъдат под карантина в специални хотели

Редица хотели в Ирландия ще бъдат употребявани за уединяване на жители, идващи от чужбина, като част от ограниченията, подхванати от локалните управляващи за битка с пандемията на ковид. Заместник министър-председателят в ирландското държавно управление Лео Варадкар разгласи това във вторник в изявление за националната телевизия RTE. Съответният законопроект се възнамерява да бъде признат и обнародван идната седмица.

" Законът за организацията на наложителната карантина в хотелите ще бъде подготвен идната седмица, " сподели Варадкар. Той напомни, че в сходство с настоящите в страната правила двуседмичната самоизолация е наложителна за лицата, идващи в страната от Южна Африка и Бразилия, където преди този момент са регистрирани нови, по-инфекциозни варианти на ковид.
 Ирландия желае РCR тест за ковид за влизащите в страната
Ирландия желае РCR тест за ковид за влизащите в страната

Българите попадат и под 14-дневна карантина

Карантината би трябвало да се съблюдава и от гости от други дестинации, в случай че не могат да показват документ за, изработен не по-рано от три дни преди влизане в Ирландия.

" Разглеждат се кандидатури от редица хотели ", изясни вицепремиерът. Той също по този начин разгласи, че ирландското държавно управление, в съдействие с английската страна, работи по правенето на общ " червен лист " на страните, във връзка с които ще се ползват карантинните ограничавания. " Подготвяме и обновен проект за битка с епидемията, който ще бъде разгласен в последната седмица на февруари. Ще има информация по кое време и какви карантинни ограничавания ще бъдат отстранени ", добави Варадкар.
 В Ирландия откриха южноафрикански вид COVID-19
В Ирландия откриха южноафрикански вид COVID-19

Засечени са три случая

Националната карантина в Ирландия, третата от началото на пандемията, е въведена от 24 декември до 31 януари и по-късно е удължена до 5 март на фона на разпространяването на английския вариант ковид.

В Ирландия всички магазини са затворени, като се изключи хранителни артикули и аптеки, учебни заведения, детски градини и строителни площадки. Гражданите са инструктирани да лимитират обществените контакти до стеснен фамилен кръг, свободното придвижване е позволено единствено на 5 км от вкъщи.
 Ирландия наложи строга обсада поради COVID-19
Ирландия наложи строга обсада поради COVID-19

Всички магазини са затворени без питателните и аптеките

В последното всекидневно резюме Министерството на здравеопазването разгласи откриването на 556 нови инфекции и 68 смъртни случая, свързани с ковид във вторник. За цялото време на пандемията в Ирландия са инфектирани 204 940 души, 3 752 са умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР