Реденето на листите в коалицията Продължаваме промяната-Демократична България предизвика напрежение.

...
Реденето на листите в коалицията Продължаваме промяната-Демократична България предизвика напрежение.
Коментари Харесай

Александър Дунчев, ПП: Решението водачът в София-област да е от ДБ бе възприето като измяна

Реденето на листите в обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " провокира напрежение. Едно от знаковите лица на партията - Александър Дунчев, разгласи с ядосан пост във Фейсбук, че структурата в София-област не приема лидерът при тях да е от " Демократична България ". 

Първо природозащитникът Атанас Русев написа във всички екозащитни групи, в които взе участие или управлява, следното: 

" Изглежда, че единственият човек в последните два Народното събрание, който се бореше и бори всеки ден по всякакъв начин за опазването на Природата на България, който ЕДИНСТВЕН се изправи в отбрана на горите на България, Александър Дунчев, ЩЕ БЪДЕ ОТСТРАНЕН ЛОВКО от личната си партия за идващите избори, тъй като най-вероятно към този момент толкоз мощно свети в очите на хората като ЕДИНСТВЕН ПОЧТЕН, че би трябвало да му се изрежат изцяло крилата, с цел да напусне политиката, с цел да може на негово място да дойдат някакви мазни управляеми послушковци.

 

Такова е същинското лице на ПОДМЯНАТА. Наглите бели якички от Харвард, (някой от тях даже се направи на природозащитник, с цел да добие популярност), които излъгаха тотално очакванията на нас елементарните жители, и в този момент, вечно ЗАБРАВИЛИ за Природата (всъщност те в никакъв случай не са знаели даже смисъла на тази дума), още веднъж " творят " следващата адска бедност.Поредното изменничество, с което като тяхна присъща линия, само ще бъдат запомнени. Толкова си могат очевидно алчните само за власт. Която имаха в обилие, само че... Тотален неуспех. 

Те ми били " ДОБРИТЕ СИЛИ ". Колко корупция, измами, бизнес ползи, зависимости, изменничество, остарели скелети, нови скелети, са ви лицата на тези " положителни сили "???....Или всички до един?

Не се напъвайте толкоз. Вие сте просто следващите ОТВРАТИТЕЛНИ СИЛИ, не просто неприятни и черни, а ОТВРАТИТЕЛНИ ".

Публикациите са от нощес, а през днешния ден Дунчев, който на предишните избори бе лидер на листата на Политическа партия в София-област, реагира: 

" Атанас Русев разбуни духовете и повдигна въпроси за изборите, които се надявах да сметем под масата, с цел да вървим напред без доста звук. Но е прав. Има решение на ИС на Политическа партия лидерът за София област да бъде към този момент от Демократична България. Fair enough. Но, за жалост, това решение и методът, по който е взето, бе общопризнат от екипа на Политическа партия в София-област като измяна, с която не могат да продължат заради загуба на доверие. И се наложи да предпочитам: екипът или решението на ИС. Не беше мъчно... Вие кое бихте избрали? "

От поста му не излиза наяве дали напуща партията. 

Дунчев бе отпред на Изпълнителна организация по горите по време на първия длъжностен кабинет на Стефан Янев през 2021 година Докато заемаше поста единствено за четири месеца спомага за разкриването на най-болните проблеми с опазването на българските гори и дивеч, подхваща редица ограничения за повишение на прозрачността и общественото присъединяване при контрола в горите. Очакванията бяха Дунчев да заеме същия пост и по време на ръководството на кабинета на Кирил Петков, само че тогава Министерството на земеделието и горите бе обещано на Българска социалистическа партия. 

Цитирания от него в поста Атанас Русев пък е прочут със своята активност за запазване на природата и член на сдружението " Да запазим " Корал ". През 2008 година Русев взима на концесия плаж " Корал " и от този момент е деятел в битката с противозаконното застрояване на българските плажове. В тази борба той е съидейник с Кирил Петков и татко му Петко Петков. 

Това става дни откакто някогашният заместник-министър на земеделието Иван Христанов, напусна " Продължаваме промяната ", несъгласен лидер в Плевен да е отцепникът от Има Такъв Народ и някогашен състезателен министър Радостин Василев. 

След като подписаха да се явят взаимно на изборите, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " си разделиха първите места в листите в съответствие 3:1.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР