Редът или хаосът в живота са своеобразно огледало на случващото

...
Редът или хаосът в живота са своеобразно огледало на случващото
Коментари Харесай

Разхвърляният дом говори за психологически проблеми

Редът или хаосът в живота са самобитно огледало на протичащото се с нас

Редът или хаосът в живота са самобитно огледало на протичащото се с вас, с вашите мисли, стремежи, цели и страсти. Ето за какво, в случай че желаете позитивни промени, би трябвало да извършите генерално разчистване както в жилището, по този начин и в личната си глава, поучава женското списание " Мари Клер ", написа БГНЕС.

Марина Муравьова, умел психолог, коуч и блогър, ще ви помогне да разберете за какви вътрешни проблеми алармира пространството, изсипвайки се върху вас в безреден поток от информация, неща и събития.

Може да наподобява, че къщата е просто пространство за отдих, тъй че в случай че в нея има неразбория, тогава не е ужасно, други области от живота наподобяват като образци за триумф и напредък. Но и там има неразбория - работата от дълго време не радва, поддържате връзка с хора, които не са ви забавни, няма задоволително пари, липсва вероятност. Всичко това приказва за навика на човек да се обкръжава с безпорядък и безвластие. Толкова е привикнал, " естествен " е, от време на време даже му харесва. Разбира се, този избор - да живее в безпорядък, той е направил не просто по този начин, по силата на избрани аргументи.

Страх от смяна

Ако изключим клиничния и психиатричния съставен елемент, тогава първото нещо, за което приказва подобен метод на живот е страхът от оригиналност у индивида. Освобождаването на място в този случай е тип опит за прекъсване на времето, за основаване на заблуда за сигурност. Погребвайки в маса ненужни неща, настройки и връзки, човек се лишава от опцията да се изправи против нещо ново, свободно движещо се, живо. Той се придържа към предишното, в всекидневието, „ обвързва " се със остарели неща (дори и непотребен боклук), просто тъй като силата им към този момент му е позната. И да допуснеш нещо ново в личния си живот е, първо ужасно и второ, мъчно. Първо, би трябвало да почистите руините от насъбраните „ отпадъци ", а това значи старания върху себе си, цената на личните ви страсти, време и старания. Трудно в общи линии. И още веднъж, бягането в кръг стартира в зоната на позната рутина и измененията се изместват към идващия месец или година.

Въпросът е, че за действителни промени в живота е належащо „ разхвърляне ". Не на вятъра всички курсове за рестартиране стартират с рекомендацията „ да освободите място за нещо ново ". В бъркотията няма място за „ новото ", само че има разбираемо „ остаряло ", което може да е неловко, само че разбираемо и предсказуемо. И не се угаждайте с мисълта, че това е мечтаната непоклатимост. Много по-ефективно е да признаете пред себе си, че безпорядъкът е вашата ответна реакция, онази защитна обвивка, която криете зад страха от смяна. Опитайте се да не лъжете себе си и след честността ще пристигна ясното схващане на вашите потребности и ще можете да си позволите мечтаните промени.

Начертайте границата

Хаотично разпръснати неща - това също е история за персоналните граници. По този метод човек се пробва да подсети на себе си и на другите, че съществува и е нещо от себе си „ Поне аз сътворих този безпорядък " - сходно пояснение за себе си в тази обстановка би било напълно разумно.

Безредицата в дома и в живота също е форма на митинг: против строги наставнически правила или ограничавания на колегата. „ Това е моето пространство и ще бъде както взех решение, а не както родителите ми желаеха. " Ако човек от дълго време е прекрачил линията на пълнолетието и не живее с родителите си, желанието за боклуци може да е разследване от „ заклещването " в юношеството, когато митингът не е бил изразен и към момента изисква излизане. Задвижван от вътрешната страна, подобен протест може да се изрази в немарливост в всекидневието, безвластие в жилището и в следствие да докара до спорове с колегата.

Какъвто и да е коренът на казуса, във всеки случай навикът да се живее в неразбория постоянно акцентира съществуването на избрани психически деформации. Справянето и работата с последните е належащо, в случай че желаете да извършите живота си по-приятен и съразмерен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР