Вяра Емилова е завършила Психология“ във ВТУ Св. св. Кирил

...
Вяра Емилова е завършила Психология“ във ВТУ Св. св. Кирил
Коментари Харесай

Изобщо не смятам да мълча в Брюксел

Вяра Емилова е приключила „ Психология “ във ВТУ „ Св. св. Кирил и Методий “. Придобива подготовка с диплом за управнически умения „ Политически мениджмънт ” в Нов български университет, София и редица специализации в областта на общественото обучение и ръководство. Член на Българска социалистическа партия от 2005 година Заемала е изборни длъжности на ръководител на Младежко обединяване - Силистра, ръководител на Общински и Областен съвет на Българска социалистическа партия – Силистра.
Член е на ИБ и секретар на Народно събрание на Българска социалистическа партия. Ръководител на отдел „ Организационна активност, избори и акции ” към Народно събрание на Българска социалистическа партия. Народен представител от „ Българска социалистическа партия за България “ в 45-ото, 47-ото, 48-ото Народно събрание от 20 МИР Силистра и 11 МИР Ловеч.

" Туризъм се прави с история, с артефакти, с добре развити направления, маркетингови артикули и несъмнено в екологично чиста среда. "

- Г-жо Емилова, какво стимулира решението Ви да се включите в конкуренцията за Европейския парламент на 9 юни 2024 година? Доскоро бяхте в ролята на български народен представител.
- Избирам деликатно идеите си и сега от основно значение е да се преодолеят рецесиите отвън границите на България, с цел да не бъдем наранени от вторичните резултати - това важи за войните, икономическия срив в Европейски Съюз, разнообразни нови правила, които провокират напрежение, тъй като са нетипични за нашата обичайната ценностна система, а се постановат непосредствено от Брюксел. Първо там би трябвало да свършим нужното, с цел да може да се работи умерено и тук. Това ме стимулира и имам вяра, че мога да бъда потребна, тъй като аз няма да мълча - нито за негативите от зелената договорка, нито за боклуците в храната, нито за здравния гнет, нито за похищенията върху децата ни.
- Как националните политики на Българска социалистическа партия в обществената сфера, туризма и екологията, които са Ваш приоритет, могат да се трансформират в европейски, тъй че да се увеличи виталното ниво на хората и да бъде предпазен ползата на България, изключително в зелената договорка.
- До момента за основни браншове като опазването на здравето всяка страна си решаваше независимо, в този момент се приготвят документи, чиято цел е да има обща европейска политика и тук би трябвало да внимаваме какво тъкмо се постанова с дребния шрифт. В същото време във връзка с уеднаквяване на приходите и обществената поддръжка - Европейски Съюз няма желание да уеднаквява разпоредбите, като за следващ път се ползва двоен критерий. По отношение на туризма и екологията обстановката стои по еднакъв метод, като наше обвързване е да се преборим за историческото право на България да бъдат приети нашите корени и приноса си за основаването и развиването на остарелия континент. Туризъм се прави с история, с артефакти, с добре развити направления, маркетингови артикули и несъмнено в екологично чиста среда. За това ще се боря.
- Често изразявате гордостта си от това, че сте претендент точно на Българска социалистическа партия. В какво тъкмо се показва Вашето удовлетворение?
- Оценявам закачката във въпроса, само че в това време и неразбирането - Българска социалистическа партия е единствената обществена партия, която настойчиво и систематично се бореше години наред с нездравото ръководство на разнородни десни обединения, които в последна сметка доведоха страната до ужасяващи рецесии, до увеличение благосъстоянието на богатите и до обедняване на бедните. Няма нищо ужасно в десните ръководства, в случай че се съблюдава правилото на периодично повтаряне с леви държавни управления, което подсигурява, че богатствата се разпределят заслужено, при десните - към индустриалния капитал, при левите - към работническата класа и уязвимите групи. Второто, обаче, у нас не се случва и по тази причина е толкоз огромно общественото напрежение. Дълбоко уверена съм, че вярната житейска, политическа и човешка позиция е на страната на Българска социалистическа партия, тъй като е време за обществена страна, за обществена Европа.
- Какви са Вашите прогнози за реализиране на мир в Украйна?
- Не съм експерт по национална сигурност, само че като жена и политик се надявам час по-скоро да се пристъпи към дипломатически способи за решение на спора. Това, което виждам е, че такива средства досега не са употребявани, а това е обезпокоително. Няма война, от която страната ни да е излязла по-силна или по-цяла, притеснявам се, че и в този случай вредите за нас ще са доста огромни. Дано не се разраства спорът! Според мен повече по тематиката ще може да се каже след изборите в Съединени американски щати през есента, тъй като това ще даде нова геополитическа посока за света и уповавам се и за решаването на този спор по кротичък път с дипломатически средства.
- Как оценявате натрапването с всевъзможни средства на съмнителни обществени модели и пълзящата цензура в медиите от страна на европейската администрация?
- Както към този момент загатнах - изрично срещу съм и по тази причина моля да се гласоподава за Българска социалистическа партия, с цел да можем да спрем в зародиш подготовката и приемането на сходни документи. Колкото повече сме в Европейски Съюз, толкоз по-активно и дейно ще можем да влияем на процесите. Тревожни са доста от проектите на Европейски Съюз - както във връзка с опазването на здравето, равенството сред половете, обществените действия, екологията, енергетиката, земеделието, по този начин и по отношение на изкуствения разсъдък, нанотехнологиите, телекомуникациите и други.
- Европа продължава да обмисля нов пакет наказания против Русия, които включват и прекратяването на активността на НПО-та, финансирани с съветски пари. Как се отнасяте към съществуващите наказания и техните последици за стопанската система на Европа и България?
- Макар да съм с твърдата позиция, че България постоянно е била и би трябвало да бъде част от Европа, съм срещу сляпото следване на апели, с които Европейски Съюз (в частност и България) се простреляха в крайници. Много ненужни ограничения бяха взети, единствено и единствено да сме по-големи светци от папата. Не е редно да се подценява националния интерес и това стана пределно ясно по време на последното евролиберално ръководство, за което “няма ляво, няма дясно ”, а всичко беше единствено бизнес.
- Смятате ли, че санкционната война против Русия реализира своите цели?
- Постига огромни цели, само че не и тези, които Европейски Съюз заявяваше, че ще реализира със глобите. Икономиката на Европа е на прага на дълбока криза поради отхвърли от евтини енергийни източници. Цензурирането на съветските телевизионни канали единствено ускори ползата към самата Русия и културна еднаквост. Настрои европейците против Брюксел и ускори евроскептицизма по целия континент. Също по този начин реализира укрепване на БРИКС, връзването на източните валути към златото, стабилизиране на стопанските системи на Русия и Китай, както и на други азиатски страни, докара до ново прекрояване на света, в което Европа се оказва в по-малобройния тим и в много слаба позиция. Друг резултат от глобите е повишение ролята на Китай и Турция, на арабските петролни стопански системи, което занапред ще има съществени последствия за целия свят.
- Наскоро македонският президент Гордана Силяновска преднамерено се назова президент на Македония, с което наруши Преспанския контракт и разгневи водачите в Европа. Гръцки народен представител даже демонстративно изгори копие от този контракт в Народното събрание в Атина. Как оценявате „ грешката “ на Силяновска и удовлетворява ли Ви позицията на служебното държавно управление по този проблем?
- Не можехме да чакаме друго. Нека върнем лентата обратно и всичко наподобява разумно. Въпросът е къде е българското лоби, какви дейности подхваща нашата страна през последните десетилетия за нормализирането на връзките със СР Македония. С огромна мощ стои въпросът - какво имаме желание да вършим отсега нататък. Балканите си остават барутен погреб и всичко, което се случва тук, би трябвало да се следи с извънредно внимание.
- Простреляха словашкия министър председател Роберт Фицо с 5 патрона. По него стреля 71 годишен публицист, несъгласен с позициите му. Още на другият ден се появиха анонимни смъртни закани към Виктор Орбан и Александр Вучич в мрежата. Смятате ли стрелбата по Роберт Фицо за знаково нападение против инакомислещите политици в Европа? Ще се промени ли с нещо Европа след този атентат?
- Действията на сходни “интелектуалци ” безспорно са някакъв тип предизвестие. Помните, че преди демонтирането на Паметника на Съветската войска, също “интелектуалец ” си разреши да вандалства, като счупи паметната плоча. Проблемът е, че с сходни дейности се прави опит за натрапването на нов „ морал “, на подмяната на обичайните всемирен полезности, които споделят жителите  в остаряла християнска Европа. Примери има  доста, само че всъщност атентатът против словашкият министър председател е политически, опит за респектиране на инакомислещите водачи в Евросъюза.
- Защо би трябвало да се гласоподава за Българска социалистическа партия на тези избори?
- За да извърши България историческата си задача, оставайки неутрално и пратеник в споровете, с цел да предотвратим поредна национална злополука, с цел да се погрижим почтено за родителите си и да опазим всичко свято - децата си, земята си, благосъстоянията си, грамотността, духовността си. Решението е – гласувайте с №24 за „ Българска социалистическа партия за България “  на 9 юни – за партията, която в никакъв случай не отстъпи от правилата си, която действително пази хората, българският народен интерес и постоянно извършва обещанията си.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР