Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 22 ноември. Не

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 22 ноември. Не
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 22 ноември

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 22 ноември.

" Не целя да бъда министър председател или да имам политическа власт. " Българско лято " не е партия, а политически план за образовани български. Аз съм предприемач, а не политик. В политиката би трябвало да влязат младежи с чисти сърца. Личната ми задача е да осъществявам плана, да отстранявам корупцията и зависимостите на властта. Бъдете смели и самостоятелни. Отстоявайте позицията си и дръжте на думата си. " С тези думи Васил Божков се включи в представянето на своя план " Българско лято ".

„ По образеца на редица европейски страни и у нас би трябвало да се втвърдят противоепидемичните ограничения и да се наложи най-малко 3-седмична карантина. Мерките би трябвало да се наложат неотложно, тъй като, за разлика от пролетта, към този момент сме закъснели – разпространяването на болестта става рисково, опазването на здравето рухва “. Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и водач на НФСБ Валери Симеонов тази заран. Той обаче акцентира, че това е позиция на НФСБ, а не на обединението ГЕРБ – Обединени патриоти.

Учители от Асеновград се обръщат с отворено писмо към Министерство на образованието и науката (МОН) и към Регионално ръководство на образованието (РУО) - Пловдив. Чрез него те показват мнение, че е време всички възпитаници да преминат изцяло на онлайн образование. Присъствената форма, съгласно тях, рискува живота и здравето им, както и това, на техните близки поради разрастващата се пандемия от ковид.

" Управляващата партия се провали в управническите решения. Изпуснаха летните месеци, когато трябваше да се вземат ограничения. Децентрализираха процесите, с цел да не носят отговорност, като ги разпределиха по Регионалните ръководства на образованието и шефовете на учебни заведения сами да се оправят. Мисленето им е мандатно и да употребяват рецесията по този начин, че да се задържат до края на мандата. Целта им е неверна. " Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Преливане на елементарна прясно замразена кръвна плазма дава положителни резултати при лекуването на ковид. Антибиотичната терапия не е вярна. Паталогоанатомите потвърдиха, че пациентите с COVID-19 умират от задръстване на кръвоносните съдове, а посредством вливане на плазма те се отпушват и се усъвършенства кръвообращението. И не е нужно плазмата да съдържа антитела от преболедували ковид. " Това съобщи изрично хематологът лекар Чавдар Ботев.

2 279 нови случая на ковид са регистрирани у нас за последното денонощие. Направените PCR проби към днешна дата са общо 911 936, като през миналите 24 часа са 5 729. Потвърдените случаи набъбнаха до 120 697. От тях дейни са 82 125. Хоспитализираните пациенти са 6 193, от които 408 са настанени за лекуване в интензивни отделения.

Тенденцията повече случаи на инфектирани с новия ковид в България при по-малко направени PCR проби се резервира и през актуалната седмица (16.11 - 29.11.2020), само че към този момент разликите са много по-малки.

Пациент с COVID-19 e умрял след разкарване из пловдивски лечебни заведения. Това е четвъртият сходен драматичен случай в Пловдив. Загиналият е 70-годишният Йордан Недев от Стамболийски, заяви неговият наследник Николай в намерено писмо до медиите. На 12-ти ноември татко му, който страдал от сърдечно заболяване и сънна апнея, е бил откаран в тежко положение от " Спешна помощ " първо в УМБАЛ " Свети Георги ". Оттам го пренасочили за приемане в МБАЛ - Пловдив.

Публикациите в медиите за „ 55-дневно бебе с COVID-19, оставено 10 часа без обзор и лекуване, заключено с майката “, не дават отговор на истината. Това съобщи от болничната си стая на Клиниката по инфекциозни заболявания на УМБАЛ „ Свети Георги “ - Пловдив през днешния ден самата майка Венета Гайтанджиева. " Искам да се извиня на УМБАЛ „ Свети Георги “! Без мое познание, в медийното пространство се тиражират изопачени обстоятелства, които непосредствено упрекват лекарите от болничното заведение в несъществуваща виновност. Видях едвам през вчерашния ден какво написа за нашия случай и се ужасих. Дъщеричката ми е с позитивен тест за ковид, само че е добре “, показа през сълзи майката на Мая, която през днешния ден навършва 2 месеца.

Становище от УМБАЛ - Бургас по повод гибелта на 36-годишния мъж.

Не е елементарно да планираш бъдещето в район като Балканите, където историята постоянно хвърля сянка върху сегашното, написа Associated Press в материал, разказващ за напрегнатите връзки сред България и Северна Македония, които са спънка по европейския път на Скопие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР