Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 2 март. По

...
Редакционният екип ви представя най-важното за деня, 2 март. По
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 2 март

Редакционният екип ви показва най-важното за деня, 2 март.

По данни на Националният център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) до 28.02.2021 година 22 области са у нас в " алената зона " поради нарасналата 14-дневна заболеваемост от ковид. До 21.02.2021 бяха 19 области.

Броят на новите случаи на ковид означи растеж и като безусловно число, и като %. 2 588 са новооткритите инфектирани за 1 март, като по този начин те се усилват с големите 2 256 по отношение на записаните в неделя 332 случая. Направени са обаче рекорден брой проби - 16 179, т.е. растеж с 13 648 по отношение на регистрираните предходния ден 2 531 теста. Така процентът на позитивни проби се усилва - от 13,11 на 100 до 15,99%.

" При днешните данни за новозаразени с Covid-19 реакцията би трябвало да бъде връщане на ограниченията - да се затворят заведенията и учебните заведения ". Това сподели пред БНР доцент Добрин Василев, шеф на Клиниката по кардиология в Александровска болница.

В деня на отварянето на заведенията през вчерашния ден единствено в София са били формирани 29 акта за неспазване на противоепидемичните ограничения, предава БНР. Различните типове нарушавания се оказват от компетенциите на разнообразни държавни органи, измежду които е и Агенцията по храните.

" Работим в много лимитирани условия. Изискват се ново съоръжение и по-специални консумативи, с цел да се организират пробни проучвания, защото вирусът е нов и чужд ". Това сподели пред БНР проф. Леандър Литов от Софийския университет " Свети Климент Охридски ", който управлява екип от учени, работещи по откриването на лекарство против Covid-19.

COVID-19 може да докара до хипервъзпалително положение, което да докара до синдром на изострен респираторен дистрес (ARDS), миокардно увреждане и тромботични затруднения, наред с други последици. Състоянието може да се повлияе добре от медикаментите от клас " статини ". Това демонстрира ретроспективен разбор на пациенти, признати с COVID-19 след 1-ви февруари до 12-ти май 2020 година, оповестен в Nature Communications.

Ще оказват помощ ли към този момент съществуващите ваксини против разновидностите на мутиралия ковид? Ако не, по кое време ще се появят нови и какво би трябвало да се направи за задачата? Коронавирусът мутира. И колкото повече нови разновидности се появяват, толкоз по-често стартира да се задава въпросът до каква степен са ефикасни към този момент позволените за потребление ваксини.

Потвърдените случаи на ковид (болестта COVID-19) в международен мащаб са към този момент сред 114 417 054 и 114 991 089 съгласно американския университет " Джонс Хопкинс " и Worldometers – надлежно долната и горната граница. От тях оздравелите са сред 64 603 750, т.е. " Джонс Хопкинс " ревизира тези данни на 15 декември, 2020 година и понижи оздравелите с близо 6 000 000 души, и 90 707 422 души съгласно Worldometers, а смъртните случаи – сред 2 537 563 и 2 550 192.

Средната възраст на умиращите в страната се е повишила с 5 години, само че изоставаме спрямо развитите европейски страни. Това съобщи в предаването " Лице в лице “ по БТВ ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров.

Социолози и анализатори дават обещание наближаващите парламентарни избори да бъдат едни от най-интересните и напрегнати през последните години. Предпоставките за това са две: от една страна вилнеещата COVID-криза и икономическата съсипия, която тя оставя след себе си, а от друга – рецензиите за метода, по който ръководещите се оправят с нея, както и антиправителствените настроения, изразени с дълга поредност от митинги в центъра на София и други огромни градове на страната.

Ако изборите бяха през днешния ден, формулата за влизане в Народното събрание продължава да е 5+2. Пет обединения наподобяват сигурни, а за две акцията ще е решаваща за мястото им към и над прага от 4%. Това демонстрират данните от изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено по поръчка на БНР, дни преди началото на акцията.

Няколко думи за `липсата на алтернатива`. Липсата на опция, която следим в гамен интелигенцията и нарушителите, които ни спускат от 30 години, с цел да ни вършат `реформи`. Правителствата от 30 години са подставени лица, не ги избираме ние.

Желанието на Борисов и компания е митингът да не бъде показан в идващия парламент.  Това обявиха в предаването " Студио Actualno " специалистите от гражданската платформа " Изправи се! Мутри вън! ", Настимир Ананиев и Тихомир Василев.

Грaд Oзeрcк e ocнoвaн прeз 1946 година, cкрит дълбoкo във вътрeшнocттa нa Руcия oт изтoчнaтa cтрaнa нa Урaлcкитe плaнини, oхрaнявaн c oгрaдa oт бoдливa тeл и прeдcтaвлявaщ руcкaтa вeрcия нa Зaбрaнeния грaд. В крaткaтa иcтoрия нa cвoeтo cъщecтвувaнe e нaричaн Грaд №40 и e изoлирaн oт външния cвят. Зa нeгo знaят caмo нaй-виcшитe функциoнeри нa кoмуниcтичecкия рeжим.

Всеки от нас, който смята себе си за българин, би трябвало да е наясно какво честваме на 3 март. Това е народен празник на България и нормално хората почиват на този ден.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР