Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 8

...
Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 8
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 8 март

Редакционният екип ви показва най-важните вести за миналия ден, 8 март.
ОФИЦИАЛНО: ИМА ЧЕТИРИ ПОТВЪРДЕНИ СЛУЧАЯ НА КОРОНАВИРУС В БЪЛГАРИЯ
Четири са доказаните случаи – двама мъже в Плевен и две дами в Габрово. Няма нови регистрирани случаи на ковид в България към 17 часа през днешния ден. Установени са лицата, били в контакт с четиримата инфектирани до момента. Очаква се пробите да бъдат публично оповестени на следващия ден.
ЗАБРАНИ И СПИРАНЕ НА СЪБИТИЯ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА
Въвеждат се редица забрани и ограничавания за културните и спортни събития у нас.
Министерство на здравеопазването: СПАЗВАЙТЕ ВИСОКА ЛИЧНА ХИГИЕНА, МАСКИ ДА НОСЯТ БОЛНИТЕ ХОРА
Министерството на здравеопазването популяризира рекомендации за това какво е значимо да се знае и прави във връзка с COVID-19.
БОРИСОВ: ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ съдебномедицинска експертиза ДИСЦИПЛИНИРАНА НАЦИЯ, ВЗИМАМЕ МЕРКИ
Считаме, че единият нулев пациент е пристигнал от Гърция, опитваме се да защитим страната, сподели министър председателят Бойко Борисов на изключително съвещание на държавното управление с Кризисния щаб поради записаните 4 пациенти на ковид в България.
МИНИСТЪР КАРАНИКОЛОВ: ИМА ОСИГУРЕНИ МАСКИ ЗА СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ
" Има обезпечени маски и консумативи за идващия месец. Имаме направени и платени поръчки и за по-дълъг интервал. Включваме и нашата промишленост, с цел да обезпечим българския народ ". Това заяви на ексклузивен брифинг в Министерски съвет икономическият министър Емил Караниколов.
ЕРДОГАН ОТИВА В БРЮКСЕЛ ЗАРАДИ СДЕЛКАТА ЗА БЕЖАНЦИТЕ
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган ще направи на 9 март еднодневно посещаване в Брюксел, оповестява вестник „ Сабах ”. Очаква се той да се срещне с водачите на Европейския съюз и да разиска последната обстановка към съглашението за мигрантите, подписано през 2016 година
ТУРСКИ БРОНИРАН АВТОМОБИЛ СВАЛЯ ЧАСТ ОТ ОГРАДАТА Пожарна охрана ГРАНИЦАТА С ГЪРЦИЯ (ВИДЕО)
Гърция и Турция не престават осведомителната война във връзка със обстановката с бежанците и мигрантите на турско-гръцката граница.  Достоверността на изказванията и на двете страни не може да бъде доказана сигурно.
ЗАЛОВИХА ПОВЕЧЕ ОТ 60 МИГРАНТИ В СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ
Полицията в Северна Македония залови повече от 60 мигранти в камион покрай границата с Гърция, в региона на село Миравци. Камионът е с регистрационни номера от Скопие, оповестява БГНЕС.
ИНТЕГРАЦИЯТА В ЕВРАЗИЙСКИЯ СЪЮЗ: ЛУКАШЕНКО ИЗВИВА РЪЦЕТЕ НА ПУТИН
Беларус е " притискана " към интеграция с Русия - това обществено съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко. Той означи, че Минск е инициирал действителна интеграция с Русия още при някогашния съветски президент Борис Елцин, като " резервира суверенитета и независимостта си ".
КОМПЮТРИТЕ И ТЕЛЕФОНИТЕ СА ОПАСНИ ЗА МОЗЪКА
Прекомерното потребление на смарт телефони и компютри може да докара до претоварване на мозъка. Това, от своя страна, основава риск от развиване на изкуфялост и меланхолия. До подобен извод са стигнали японски учени, чиито резултати от проучването са оповестени в изданието „ Nikkei Style ”, представени от БГНЕС.
ОТБЕЛЯЗВАМЕ МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ЖЕНАТА
Международният ден на дамата се чества всяка година на 8 март. Това е ден за интернационално самопризнание на икономическите, политическите и публичните достижения на дамите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР